Mike studeert Civiele Techniek aan de HZ. Met deze hbo-opleiding werkt hij verder aan zijn droom om projectmanager te worden. "Het bouwen aan grote projecten trekt me enorm. Als je later over de sluis rijdt, kun je zeggen: ‘Dit heb ik gebouwd!’

Wat houdt hbo Civiele Techniek volgens jou in?

“Ik zeg altijd: ‘Civiele Techniek omvat alles wat je gebruikt om naar je werk te komen.’ Dat zijn bijvoorbeeld wegen, snelwegen en bruggen.”

Waarom heb je voor de opleiding Civiele Techniek aan de HZ gekozen?

“Wat mij trekt in het vak is de grote bouwwerken. Een kantoorbaan is niets voor mij. Ik wil lekker naar buiten en iets bijdragen aan de maatschappij. Dat wil ik doen door middel van het bouwen aan grote projecten. Als je later over de sluis rijdt, kan je zeggen: ‘Dit heb ik gebouwd!’ Dat was voor mij de voornaamste reden om te kiezen voor Civiele Techniek. Als ik de opleiding in één woord zou moeten omschrijven, dan is het 'persoonlijk'. De HZ staat erom bekend dat docenten erg betrokken zijn met de leerlingen. Dat is voor mij een reden geweest om voor de HZ te kiezen.”

Wat is het verschil tussen mbo en hbo?

"De overstap was voor mij best pittig. Ik moet flink aan de bak, maar dan lukt het wel. Het is een goede keuze geweest, want met hbo kom je een stuk verder in de Civiele Techniek. Je kunt makkelijker grote aannemers bereiken. Op de stagemarkt hier op de HZ waren bijvoorbeeld veel bedrijven die je graag willen hebben."

Weet je al wat je na je opleiding wil gaan doen?

“Na verschillende stages heb ik gemerkt dat ik graag aan bouwprojecten werk. Mijn uiteindelijke doel is om projectmanager te worden. Ik zou graag samen met een team aan de slag willen gaan met een groot bouwproject om echt iets neer te zetten."

Lees meer over de opleiding Civiele Techniek aan de HZ