Merijn is student Bedrijfskunde aan de HZ. Na de havo zocht hij een brede, economische opleiding. In deze video vertelt hij over zijn keuze voor de HZ, wat de bachelor Bedrijfskunde inhoudt en over de samenwerking met de andere studenten.

Waarom koos je voor de opleiding Bedrijfskunde aan de HZ?

"Na de havo wist ik nog niet exact wat ik later wilde doen. Tijdens het oriënteren op een vervolgstudie ontdekte ik al snel dat Bedrijfskunde een van de breedste economische opleidingen is. Met Bedrijfskunde kun je na je studie veel kanten op. Ik bezocht verschillende hogescholen om een goed beeld te krijgen van hun sfeer en hoe de opleiding er in de praktijk uitziet. Aan de HZ voelde ik me meteen thuis. Het is ook mooi meegenomen dat de HZ lekker dicht bij huis is."

Hoe ziet de opleiding er in de praktijk uit?

"Het schooljaar is opgedeeld in vier blokken, waarbij elk blok een ander thema heeft. De leerstof die we tijdens de lessen behandelen, passen we toe in groepsopdrachten, waarbij we samenwerken met medestudenten. In vergelijking met de havo ervaar ik hier meer vrijheid; het voelt alsof de touwtjes wat losser zijn gelaten. Er is minder controle op huiswerk, wat een gevoel van verantwoordelijkheid geeft."

Hoe is de sfeer binnen de opleiding en op de HZ in het algemeen?

"Binnen de opleiding Bedrijfskunde heerst een fijne sfeer. De studenten zijn gemotiveerd en dat geeft mij ook weer motivatie om het beste uit mijzelf te halen."

Wat wil je na de opleiding gaan doen?

"Na het behalen van mijn diploma wil solliciteren bij de luchtmacht om de officiersopleiding te volgen. Het lijkt me interessant om mijn kennis van bedrijfskunde te gebruiken in de wereld van de luchtmacht."

Lees meer over de opleiding Bedrijfskunde aan de HZ