Maxime studeert Bedrijfskunde aan de HZ. In deze video vertelt ze over haar keuze voor een brede opleiding, over de projecten en vakken van de bachelor Bedrijfskunde en waarom ze koos voor de HZ.

Accepteer marketing cookies om de video te bekijken.

Waarom koos je voor de opleiding Bedrijfskunde?

"Ik heb gekozen voor de opleiding Bedrijfskunde omdat het een behoorlijk brede opleiding is. Ik wist zelf niet goed wat ik later wilde doen en ik dacht dat deze opleiding zich richt op veel vlakken die ik interessant vind."

Hoe ben je bij Bedrijfskunde uitgekomen?

"Ik heb me vooraf geïnformeerd door de websites van verschillende hogescholen te bezoeken en eigenlijk alle opleidingen die me interessant leken door te nemen. Vervolgens ben ik naar de open dag gegaan en heb ik verschillende voorlichtingen bijgewoond. Toen ben ik gevallen voor de opleiding Bedrijfskunde aan de HZ."

Waarom past de HZ goed bij jou?

"Ik heb voor HZ University of Applied Sciences gekozen omdat het ten eerste dicht bij huis is en ik Vlissingen een hele mooie stad vind. Ook is het een kleinere school, wat betekent dat de docenten je kennen en je niet verloren raakt tussen de studenten."

Hoe ziet de opleiding Bedrijfskunde eruit?

"Het schooljaar is verdeeld in blokken van tien weken, en in die periode werk je aan een project. Een interessant project dat ik heb mogen doen, ging bijvoorbeeld over de impact van duurzaamheid bij lokale boeren op de consumenten."

Welke vakken krijg je zoal?

"De vakken die je bij Bedrijfskunde krijgt, omvatten eigenlijk aspecten van verschillende economische opleidingen. Het combineert bijvoorbeeld stukjes van HRM, bedrijfseconomie en commerciële economie. Daardoor word je opgeleid tot een brede professional en kun je op de banenmarkt veel kanten uit."

Meer informatie over de opleiding Bedrijfskunde aan de HZ