Koen is student Bedrijfskunde aan de HZ. Hiervoor had hij een baan in de horeca. In deze video vertelt hij over zijn plan om zijn eigen bedrijf te starten en hoe de bachelor Bedrijfskunde hem de daarvoor benodigde kennis geeft.

Accepteer marketing cookies om de video te bekijken.

Waarom koos je voor de opleiding Bedrijfskunde?

"Eerst heb ik twee jaar fulltime gewerkt in de horeca, en dat beviel me heel erg. Daarna kreeg ik het idee om zelf een horecazaak te openen. Hierin sloot de opleiding Bedrijfskunde perfect aan."

Hoe heb je informatie verzameld over de studie?

"Bijvoorbeeld door open dagen te bezoeken en mijzelf in te lezen over de opleiding. Ook heb ik gesproken met verschillende mensen die de opleiding hebben gedaan of nog altijd volgen."

Hoe is de sfeer en de begeleiding?

"Er heerst een fijne sfeer. De groep is erg hecht. Maar ook het contact met docenten is heel prettig. Als je een vraag hebt kun je gewoon bij een docent binnen lopen."

Welke minor heb je gevolgd?

"Ik volgde de minor Business Analytics. In het eerste blok maakte ik vooral kennis met de theorie, verschillende programma's die gebruikt worden voor het verzamelen van data en het visualiseren van data. In het tweede blok voerde ik met die kennis een opdracht uit voor een bedrijf."

En wat deed je voor je stage?

"Ik heb stage gelopen op het hoofdkantoor van Roompot. Daar heb ik met heel veel plezier gewerkt. Ik vond het erg leuk om daar op het kantoor te zitten en met collega's te werken. Het was interessant om te zien hoe het er in het werkveld aan toegaat."

Lees meer over de opleiding Bedrijfskunde aan de HZ