Studeren aan de HZ

Op de HZ sta jij als persoon centraal. We motiveren en stimuleren je om het beste uit je talenten en uit jezelf te halen. Niet alleen op intellectueel gebied, maar ook op het gebied van je persoonlijke ontwikkeling. Je wordt opgeleid tot een verantwoordelijke, waardevolle en zelfbewuste professional, zodat je na je opleiding zo hoog mogelijk gekwalificeerd bent.

De HZ telt ongeveer 4800 studenten van over de hele wereld. Ook tijdens jouw opleiding krijg je alle kansen om ervaring op te doen in het buitenland, via bijvoorbeeld je stage of minor.

Persoonlijk onderwijs
De klassen op de HZ zijn klein, waardoor we je persoonlijk onderwijs kunnen bieden. Docenten kennen je bij naam en je krijgt aan het begin van je eerste jaar een studieloopbaancoach (SLC) toegewezen. Hij of zij ondersteunt je bij het uitstippelen van jouw studieloopbaan en staat voor je klaar als je tegen uitdagingen aanloopt. 

Kennismaking met het werkveld
Na vier jaar hard werken wil je natuurlijk snel een baan vinden. Daarom maak je tijdens je opleiding al regelmatig kennis met het werkveld. Je wordt opgeleid volgens de wensen en eisen van het werkveld, zodat je opleiding goed aansluit op het beroepenveld.

Studeren aan de HZ
We leiden je op tot een professional in jouw vakgebied. Dit doen we door het student- en procesgericht onderwijsmodel te gebruiken. Wat betekent studeren aan de HZ voor jou?

  • Jouw talenten staan voorop en je krijgt alle kansen deze maximaal te ontwikkelen
  • Je bent zelf verantwoordelijk voor het succes van jouw studie
  • De opdrachten uit je opleiding komen vaak direct uit het werkveld
  • Je wordt gestimuleerd en gemotiveerd om ervaring en kennis in het buitenland op te doen
  • Je opleiding sluit goed aan op het beroepenveld. Je maakt kennis met je toekomstige beroep via excursies en opdrachten  
  • Je ontwikkelt je optimaal op creatief en intellectueel niveau
  • Veel aandacht voor onderzoek tijdens je opleiding
  • Moderne faciliteiten, van goed uitgeruste laboratoria tot een HZ Shop

Opleidingen waar je uit kunt kiezen
HZ heeft een divers aanbod opleidingen. Ga je voor een tweejarige Associate degree of een vierjarige Bachelor? Bekijk het opleidingsaanbod van HZ. 

Han student Communicatie "Je kunt hier echt je creativiteit loslaten op allerlei opdrachten uit het bedrijfsleven." Lees het hele verhaal