Studiekeuzecheck

Nadat je je hebt aangemeld voor een opleiding ontvang je een uitnodiging voor een studiekeuzecheck. Wat kun je hier van verwachten en wat is het? 

Wat is de studiekeuzecheck?

Voordat je aan je opleiding begint, word je uitgenodigd om deel te nemen aan de studiekeuzecheck. Middels de studiekeuzecheck willen we je helpen bij het maken van een passende studiekeuze. Daarnaast willen we, voordat je aan de opleiding begint, je alvast een beetje beter leren kennen. 

Wat kun je van de studiekeuzecheck verwachten?

Wat je van de studiekeuzecheck kunt verwachten verschilt per opleiding. Opleidingen zijn vrij in de keuze voor het selecteren van activiteiten voor de studiekeuzecheck. Dit betekent dat, als je je voor twee opleidingen bij de HZ hebt aangemeld, het kan zijn dat je twee verschillende studiekeuzechecks doorloopt.

Opdracht studiekeuzecheck
Voor de studiekeuzecheck maak je in ieder geval de studiekeuzecheckopdracht waar je via de mail voor wordt uitgenodigd. Door het maken van deze opdracht krijgen wij inzicht in jou als toekomstig student. Bijvoorbeeld wie je bent en waarom je voor de opleiding hebt gekozen. 

Persoonlijk studiekeuzegesprek
Als je vragen hebt over jezelf als toekomstig student of als je twijfels hebt over je studiekeuze, kun je nadat je je hebt aangemeld voor een opleiding een persoonlijk studiekeuzegesprek aanvragen. Tijdens dit gesprek met een docent van de opleiding kun je al je vragen stellen die je nog hebt over jouw studiekeuze. Anderzijds kun je, wanneer de opleiding vragen heeft over jou, ook uitgenodigd worden voor een persoonlijk studiekeuzegesprek. 

Groepsbijeenkomst
Daarnaast is het mogelijk dat de opleiding een groepsbijeenkomst organiseert. Tijdens deze bijeenkomst leer je je toekomstige klasgenoten en docenten kennen en kun je informatie en activiteiten over de opleiding van jouw keuze verwachten. Ook kun je de vragen stellen die jij nog hebt over de opleiding.

Meer informatie over de studiekeuzecheck voor de opleiding van jouw keuze ontvang je nadat je je voor de opleiding hebt aangemeld. Via de mail ontvang je inloggegevens en toegang tot de digitale omgeving waar de informatie staat die voor jou van toepassing is. 

Studiekeuzeadvies

Wanneer je een persoonlijk studiekeuzegesprek met een docent van de opleiding hebt gevoerd, ontvang je een persoonlijk studiekeuzeadvies. In dit advies geeft de docent aan op welke vlakken hij eventuele moeilijkheden verwacht en worden tips gegeven hoe je hieraan kunt werken. Het studiekeuzeadvies kan je helpen om je studiekeuze definitief te maken.