Studiekeuzecheck

Nadat je je hebt aangemeld voor een opleiding ontvang je een uitnodiging voor een studiekeuzecheck. Wat kun je hier van verwachten en wat is het? 

Wat is de studiekeuzecheck?

Nog voordat je aan je opleiding begint, word je uitgenodigd om deel te nemen aan de studiekeuzecheck. Het belangrijkste onderdeel hiervan is het studiekeuzegesprek. Dit is een individueel gesprek van 30 tot 45 minuten met een docent van de opleiding.

Tijdens het gesprek worden jouw verwachtingen en talenten besproken. Samen met de docent kijk je of de opleiding van jouw keuze goed bij je past. 

Hoe bereid ik me voor?

Ter voorbereiding op het studiekeuzegesprek vraagt de opleiding je om enkele opdrachten uit te voeren of activiteiten bij te wonen. De precieze voorbereiding verschilt per opleiding. De voorbereiding bestaat voor iedere opleiding minimaal uit het invullen van de HZ-studiekeuzevragenlijst. Jouw antwoorden worden tijdens het gesprek besproken. 

Studiekeuzeadvies

De studiekeuzecheck resulteert in een studiekeuzeadvies. In dit advies geeft de docent aan op welke vlakken hij eventueel moeilijkheden verwacht en hij of zij geeft tips hoe je hier aan kan werken. Het studiekeuzeadvies kan je helpen om je studiekeuze definitief te maken.

Aanmelding na 1 mei
Wanneer je je na de deadline hebt aangemeld gelden er andere voorwaarden. Je wordt pas toegelaten tot de opleiding wanneer je de studiekeuzecheck met goed resultaat hebt doorlopen. Dit betekent dat je bij een negatief studiekeuzeadvies niet wordt toegelaten tot de opleiding van je keuze.

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×