Meer dan alleen studeren

Een opleiding volgen aan de HZ is zoveel meer dan alleen studeren. Sluit je aan bij een van onze studentenverenigingen, doe mee aan van de culturele activiteiten van HZ Cult, kom in beweging met HZ Sport en vergeet natuurlijk niet de HZ Kick-off! En heb je al besloten of je op kamers wilt gaan? In Zeeland zijn er talloze leuke restaurants, gezellige koffiebars, cafeetjes en evenementen. We hebben ze allemaal voor je verzameld op deze kaart.

HZ Cult en HZ Sport

Een opleiding volgen aan de HZ is zoveel meer dan alleen studeren. Sluit je aan bij een van onze studentenverenigingen, doe mee aan de culturele activiteiten van HZ Cult, kom in beweging met HZ Sport en vergeet natuurlijk niet de HZ Kick-off!

HZ Cult

HZ Cult is een uniek cultureel programma met meer dan 60 activiteiten, speciaal samengesteld voor studenten van HZ University of Applied Sciences, University College Roosevelt, Scalda en middelbare scholen in Zeeland. Film-, muziek- en theatervoorstellingen, citytrips en speciaal op maat gemaakte programma’s zijn voor alle middelbare scholen, mbo en hbo in Zeeland beschikbaar. Door deel te nemen aan het HZ Cult programma krijg je ook nog eens fikse korting!

Ticketverkoop
Tickets voor het programma van HZ Cult koop je in de webshop op: www.hzcult.nl.

HZ Sport

HZ Sport is de sportvereniging van de HZ. Buiten de lessen om kan je als member wekelijks deelnemen aan sportactiviteiten. Ook organiseren we maandelijks leuke sporttoernooien. Zo ontmoet je studenten van andere opleidingen en blijf je sportief.

HZ Kick-off

HZ organiseert een verplichte introductieweek voor alle nieuwe studenten, de HZ Kick-off. Tijdens deze week krijg je alle informatie die je nodig hebt om een goede start te maken met je studie aan de HZ. Je ontmoet ook je klasgenoten, je studieloopbaancoach en neemt deel aan leuke activiteiten.

Programma
De HZ Kick-off week start in de week van 30 augustus. We verwachten je deze week voor het eerst op de HZ. Alle informatie over deze week, met het tijdstip en de locatie waar jij verwacht wordt, vind je op www.hz.nl/introductie.

Studentenverenigingen

Bij de HZ zijn drie studentenverenigingen actief: Marum Bibio, Aqua ad Vinum en F.I.S.A. Ze organiseren het hele jaar door de activiteiten. Word lid van één van de studentenverenigingen en je leert snel mensen kennen.

Aqua ad Vinum

Aqua ad Vinum organiseert het hele jaar door de leukste themafeesten en activiteiten. Van paintballen tot bierproeverijen en van een kamp in de sneeuw tot de wekelijkse borrel in de Sociëteit. Voor ieder wat wils! Sociëteit de Dop van Aqua ad Vinum is gevestigd achterin Tripel waar je 3 keer per week welkom bent voor een drankje en een praatje.

Introkamp
We beginnen het schooljaar goed, met ons welbekende introkamp. Hier doen we de tofste spellen om je medestudenten te leren kennen en gaan we los in de gezelligste kroegen van Vlissingen. Wil jij het schooljaar met een knaller aftrappen en vrienden maken voor het leven? Schrijf je dan in voor het introkamp!

Houd onze Facebook, Instagram en website goed in de gaten en kom eens langs om de sfeer te proeven.

F.I.S.A.

F.I.S.A. is de internationale studentenvereniging. Zij organiseren feestjes, filmavonden en andere activiteiten. Daarnaast helpen ze studenten op weg met praktische informatie over studeren aan de HZ.

Marum Bibio

Marum Bibio staat bekend om haar feesten en evenementen. Marum Bibio heeft haar eigen sociëteit boven café Bellamy waar de deur vijf dagen per week geopend is voor een drankje en een praatje. Vergeet ook niet het gezellige Happen & Stappen en de ongelofelijke Sunset Cruise. Bekijk de website, de Facebookpagina of download de app van Marum Bibio in de Appstore of Google play.

Aquila

Studentenvereniging Aquila, opgericht in 2021, is de eerste studentengezelligheidsvereniging van Middelburg en is dé plek om jouw studententijd de beste tijd van je leven te maken. Aquila is bekend van de traditionele borrels en organiseert grote evenementen met andere studentenverenigingen in Zeeland. Daarnaast staat gelijkwaardigheid centraal, zodat jij een perfecte start in Middelburg maakt!

Lid worden?

Wil jij meer uit je studententijd halen en zoek je een vereniging met vriendschappen, borrels en evenementen? Dan is studentenvereniging Aquila iets voor jou! Volg onze Instagram en Facebook om op de hoogte te blijven van onze evenementen!

(Bij)baan nodig?

Van je studentenleven genieten en leuke dingen doen? Dan is het handig als je wat bijverdient. The Work Zone, het uitzendbureau van de HZ, kan je helpen bij het vinden van werk. Wij hebben een divers aanbod van bijbaantjes, zowel oproep als vast, die je goed kunt combineren met je studie. We begrijpen dat je in een drukke tentamenperiode minder tijd hebt om te werken. Hier houden we rekening mee. Wij bieden bijbaantjes aan die aansluiten bij je studie en helpen je met je CV. We zorgen voor een prima salaris en een wekelijkse uitbetaling. Wat kun je zoal doen?

  • Bijbaan communicatiemedewerker
  • Bijbaan ICT medewerker
  • Bijbaan receptioniste HZ
  • Bijbaan administratief medewerker

Ga voor het actuele overzicht van vacatures naar The Work Zone.