Studeren in Zeeland

Meer dan alleen studeren

HZ Cult

HZ Cult is een uniek cultureel programma met meer dan 60 activiteiten, speciaal samengesteld voor studenten van HZ University of Applied Sciences, University College Roosevelt, Scalda en middelbare scholen in Zeeland. Film-, muziek- en theatervoorstellingen, citytrips en speciaal op maat gemaakte programma’s zijn voor alle middelbare scholen, mbo en hbo in Zeeland beschikbaar.


Verdien vrije studiepunten met HZ Cult
Als je aan de HZ studeert, kun je met HZ Cult vrije studiepunten verdienen. Dit doe je door verschillende voorstellingen uit te kiezen uit het jaarprogramma. Per bezoek spaar je ‘credits’. Als je voldoende activiteiten hebt bezocht haal je 1,25 credits en heb jij je studiepunt verdiend. Je ontvangt je studiepunt wanneer je na je deelname een online evaluatie hebt ingevuld.

Ticketverkoop
Tickets voor het programma van HZ Cult koop je in de webshop op: www.hzcult.nl.

Contact
Neem contact met ons op via hzcult@hz.nl of bel naar 0118-489242.

HZ Sport

HZ sport is de sportvereniging van de HZ. Buiten de lessen om kan je als member wekelijks deelnemen aan sportactiviteiten. Ook organiseren we maandelijks leuke sporttoernooien. Zo ontmoet je studenten van andere opleidingen en blijf je sportief.

Het lidmaatschap
Voor €49,95 per jaar of €29,95 per semester kun je onbeperkt deelnemen aan: Zwemmen, Yoga, Futsal, Volleybal, Basketbal en American Football.

Voor niet-members
Voor niet-members organiseert HZ sport ook verschillende sporttoernooien. Ook kan je als niet-member met korting meegaan naar uitjes zoals de skihal in Terneuzen.

HZ sport trips
Naast de wekelijkse en maandelijkse activiteiten organiseert HZ sport ook een aantal gave trips zoals de Skitrip, de Soccertrip en de Cycling Trip.

Verdien studiepunten
Tijdens je studie op de HZ moet je elk jaar 2.5 vrijestudiepunten verdienen. Per bezoek aan een member activiteit krijg je 0,05 ECTS. Bij het bezoeken van 25 member activiteiten behaal je 1,25 ECTS.

Buitenom de deelname aan de sportactiviteiten kan je ook studiepunten verdienen door te helpen met:

 • Het organiseren van events en trips
 • Het graphic design van onze uitingen
 • Het beheer van onze Instagram en/of Facebookpagina
 • Het geven van basketbal- en/of volleybaltraining
 • Het organiseren van de zaalvoetbalcompetitie

Meer weten?
Wil je meer informatie over ons programma of heb je interesse in één van bovenstaande functies? Neem dan contact op met ons via whatsapp/telefoon 0630664333 of via mail k.van.iersel@hz.nl

HZ Kick-off

HZ organiseert een verplichte introductieweek voor alle nieuwe studenten, de HZ Kick-off. Tijdens deze week krijg je alle informatie die je nodig hebt om een goede start te maken met je studie aan de HZ. Je ontmoet ook je klasgenoten, je studieloopbaancoach en neemt deel aan leuke activiteiten.

Programma
De HZ Kick-off week start in de week van 30 augustus. We verwachten je deze week voor het eerst op de HZ. Alle informatie over deze week, met het tijdstip en de locatie waar jij verwacht wordt, vind je op www.hz.nl/introductie.

Studentenverenigingen

Bij de HZ zijn drie studentenverenigingen actief: Marum Bibio, Aqua ad Vinum en F.I.S.A. Ze organiseren het hele jaar door de activiteiten. Word lid van één van de studentenverenigingen en je leert snel mensen kennen.

Aqua ad Vinum

Aqua ad Vinum organiseert het hele jaar door de leukste themafeesten en activiteiten. Van paintballen tot bierproeverijen en van een kamp in de sneeuw tot de wekelijkse borrel in de Sociëteit. Voor ieder wat wils! Sociëteit de Dop van Aqua ad Vinum is gevestigd achterin Tripel waar je 3 keer per week welkom bent voor een drankje en een praatje.
We beginnen het schooljaar goed, met ons welbekende introkamp. Hier doen we de tofste spellen om je medestudenten te leren kennen en gaan we los in de gezelligste kroegen van Vlissingen.
Wil jij het schooljaar met een knaller aftrappen en vrienden maken voor het leven? Schrijf je dan in voor het introkamp!

Houd onzeFacebook, Instagram en website goed in de gaten en koms eens langs om de sfeer te proeven.

F.I.S.A.

F.I.S.A. is de internationale studentenvereniging. Zij organiseren feestjes, filmavonden en andere activiteiten. Daarnaast helpen ze studenten op weg met praktische informatie over studeren aan de HZ.

Marum Bibio

Marum Bibio staat bekend om haar feesten en evenementen. Marum Bibio heeft haar eigen sociëteit boven café Bellamy waar de deur vijf dagen per week geopend is voor een drankje en een praatje. Vergeet ook niet het gezellige Happen & Stappen en de ongelofelijke Sunset Cruise. Bekijk de website, de Facebookpagina of download de app van Marum Bibio in de Appstore of Google play.

(Bij)baan nodig?

Op zoek naar een bijbaan naast je studie? Bij The Work Zone, het uitzendbureau van de HZ, kun je terecht voor de leukste bijbanen. Voor, na en tijdens je studie! Studenten van de HZ gaan bijvoorbeeld aan de slag tijdens evenementen of in de catering.

Werken naast je studie

Van je studentenleven genieten en leuke dingen doen? Dan is het handig als je wat bijverdient. The Work Zone, het uitzendbureau van de HZ, kan je helpen bij het vinden van werk. Wij hebben een divers aanbod van bijbaantjes, zowel oproep als vast, die je goed kunt combineren met je studie. We begrijpen dat je in een drukke tentamenperiode minder tijd hebt om te werken. Hier houden we rekening mee.

Wij bieden bijbaantjes aan die aansluiten bij je studie en helpen je met je CV. We zorgen voor een prima salaris en een wekelijkse uitbetaling. Wat kun je zoal doen?

 • Bijbaan communicatiemedewerker
 • Bijbaan ICT medewerker
 • Bijbaan receptioniste HZ
 • Bijbaan administratief medewerker

Ga voor het actuele overzicht van vacatures naar The Work Zone.

Werken na je studie

Ook na je studie kunnen wij je helpen bij het vinden van een baan. Zodra je aan het afstuderen bent, kunnen wij al op zoek naar een startersfunctie voor jou die aansluit bij je studie. Wij organiseren events waarbij The Work Zone verschillende bedrijven uitnodigt, zodat je kunt netwerken en met deze bedrijven in contact komt.

Daarnaast helpen wij jou bij het schrijven van een goede motivatiebrief en zorgen dat jouw CV er top uit ziet. Als laatste bereiden wij jou voor op het sollicitatiegesprek zodat er niks meer mis kan gaan!

Hierbij een aantal voorbeelden van startersfuncties:

 • Trainee Engineering
 • Assistent accountant
 • Accountmanager
 • Communicatie adviseur