Studeren in Zeeland

Snuif de zilte zeelucht maar op. Een van de voordelen aan studeren in Zeeland is namelijk dat het strand altijd dichtbij is. Maar ook het studeren in Vlissingen of Middelburg: knusse steden waar altijd wat te doen is.

Voordelig sporten & cultuur snuiven

Voordelig sporten doe je via HZ Sport. Sport met korting met de HZ Sportpas of doe mee aan een van de vele activiteiten. Ga voordelig naar film-, muziek- en theathervoorstellingen of mee op city trip met HZ Cult.

HZ Cult

HZ Cult is een uniek cultureel programma met meer dan 60 activiteiten, speciaal samengesteld voor studenten van HZ University of Applied Sciences, University College Roosevelt, Scalda en middelbare scholen in Zeeland. Film-, muziek- en theatervoorstellingen, citytrips en speciaal op maat gemaakte programma’s zijn voor alle middelbare scholen, mbo en hbo in Zeeland beschikbaar. Door deel te nemen aan het HZ Cult programma krijg je ook nog eens fikse korting!

Ticketverkoop
Tickets voor het programma van HZ Cult koop je in de webshop op: www.hzcult.nl.

HZ Sport

HZ Sport is de sportvereniging van de HZ. Buiten de lessen om kan je als member wekelijks deelnemen aan sportactiviteiten. Ook organiseren we maandelijks leuke sporttoernooien. Zo ontmoet je studenten van andere opleidingen en blijf je sportief.

Studentenverenigingen

Wil je snel nieuwe vrienden maken? Dan is een studentenvereniging zeker iets voor jou. Het hele jaar door organiseren ze toffe activiteiten. De HZ heeft 3 studentenverenigingen:

Aqua ad Vinum

Aqua ad Vinum organiseert het hele jaar door de leukste themafeesten en activiteiten. Van paintballen tot bierproeverijen en van een kamp in de sneeuw tot de wekelijkse borrel in de Sociëteit. Voor ieder wat wils! Sociëteit de Dop van Aqua ad Vinum is gevestigd achterin Tripel waar je 3 keer per week welkom bent voor een drankje en een praatje.

Introkamp
We beginnen het schooljaar goed, met ons welbekende introkamp. Hier doen we de tofste spellen om je medestudenten te leren kennen en gaan we los in de gezelligste kroegen van Vlissingen. Wil jij het schooljaar met een knaller aftrappen en vrienden maken voor het leven? Schrijf je dan in voor het introkamp!

Houd onze Facebook, Instagram en website goed in de gaten en kom eens langs om de sfeer te proeven.

Marum Bibio

Marum Bibio staat bekend om haar feesten en evenementen. Marum Bibio heeft haar eigen sociëteit boven café Bellamy waar de deur vijf dagen per week geopend is voor een drankje en een praatje. Vergeet ook niet het gezellige Happen & Stappen en de ongelofelijke Sunset Cruise. Bekijk de website, de Facebookpagina of download de app van Marum Bibio in de Appstore of Google play.

Aquila

Studentenvereniging Aquila, opgericht in 2021, is de eerste studentengezelligheidsvereniging van Middelburg en is dé plek om jouw studententijd de beste tijd van je leven te maken. Aquila is bekend van de traditionele borrels en organiseert grote evenementen met andere studentenverenigingen in Zeeland. Daarnaast staat gelijkwaardigheid centraal, zodat jij een perfecte start in Middelburg maakt!

Lid worden?

Wil jij meer uit je studententijd halen en zoek je een vereniging met vriendschappen, borrels en evenementen? Dan is studentenvereniging Aquila iets voor jou! Volg onze Instagram en Facebook om op de hoogte te blijven van onze evenementen!

(Bij)baan nodig?

Van je studentenleven genieten en leuke dingen doen? Dan is het handig als je wat bijverdient. The Work Zone, het uitzendbureau van de HZ, kan je helpen bij het vinden van werk. Wij hebben een divers aanbod van (bij)banen, zowel oproep als vast, die je goed kunt combineren met je studie.

Actueel overzicht vacatures