Voor de werkgever

Goede werkgevers stimuleren hun medewerkers om zich verder te ontwikkelen. Zo blijven professionals een belangrijke bijdrage leveren aan de organisatie. De HZ ondersteunt werkgevers graag op het gebied van talent ontwikkeling en scholing. Er is een aanbod aan deeltijd hbo-opleidingen en cursussen voor werkenden. Daarnaast biedt HZ maatwerktrajecten aan. Wil je met ons een (of een reeks) trainingen opzetten voor medewerkers? En wil je hen daarmee officieel certificeren? Heb je andere ideeën voor scholing? Wij gaan graag het gesprek met je aan over mogelijkheden.

Aanbod HZ

Er zijn verschillende soorten opleidingen die je medewerkers kunnen volgen. Bekijk deze pagina voor meer informatie daarover. Bekijk hier ons volledige aanbod deeltijdopleidingen

Kosten en subsidieregelingen

Er zijn kosten verbonden aan het volgen van een opleiding. Met de collegegeldmeter rekenen studenten uit wat zij betalen. Om de opleiding te betalen, zijn er in Nederland veel subsidies, beurzen en regelingen beschikbaar. Via het online leeroverzicht van de overheid vind je veel informatie en wat er momenteel beschikbaar is.

  Ellen pasfoto

  "Het is fijn als medewerkers zich blijven ontwikkelen"

  Lees haar verhaal

  Waarom kiezen voor HZ

  Persoonlijke hogeschool

  Bij de HZ is jouw werknemer geen nummer. We kennen alle studenten bij naam. We begeleiden studenten in hun ontwikkeling tot zelfstandige en zelfbewuste professionals. Wij kijken samen met de student in welke mate de schoolopdracht toegepast kan worden op de werksituatie. Zo leert de student en profiteert de werkgever er ook van.

  Flexibel onderwijs

  Het onderwijs is flexibel. Jouw werknemer leert online, een dag in de week op de HZ en op de werkplek. Studenten kunnen vrijstellingen krijgen als ze bepaalde kennis en vaardigheden beheersen, mits ze dit kunnen aantonen. Gemiddeld zijn studenten 20 uur per week bezig met hun studie, maar door het flexibele onderwijs kan je werknemer zelf bepalen hoe lang hij of zij over de studie doet. Werk, studie en privéleven zijn goed te combineren. ​

  Praktijk

  Wat je werknemer leert is praktijkgericht en direct toepasbaar. Jullie bepalen samen op welke thema’s jouw werknemer zich gaat richten in de studie. De studieopdrachten worden uitgevoerd bij jullie organisatie. Jouw werknemer zal merken dat door werkervaring de lesstof snel in de context geplaatst kan worden. Op die manier integreert de studie in het werk.

  Professionele ontwikkeling

  Professionalisering is een belangrijk onderdeel van de opleiding. Jouw werknemer leert wat zijn of haar goede kwaliteiten zijn en hoe dit ingezet kan worden in het werk. Je werknemer ontwikkelt een professionele houding en neemt nieuwe kennis mee naar de werkvloer. ​

  Netwerk

  Tijdens de studie wordt het netwerk van je werknemer vergroot. Studenten die bij andere organisaties werken inspireren elkaar. Ze delen inzichten en ervaringen. Jouw werknemer maakt gebruik van het grote regionale netwerk van HZ.

  Kennisverdieping

  Jouw werknemer doet verdiepende en gespecialiseerde kennis op. Onze hoogopgeleide docenten brengen studenten verder in hun vakgebied. Vakexperts delen hun gespecialiseerde kennis. Studenten delen ervaringsverhalen met elkaar.

  Erkend hbo-diploma

  Jouw werknemer behaalt een officieel hbo-diploma dat breed erkend wordt.

  Kennisinstituut in de regio

  De HZ is een bekend kennisinstituut in de Zeeuwse regio. Met twee locaties in Vlissingen en Middelburg is HZ voor heel Zuidwest-Nederland goed bereikbaar. Hier komen professionals samen en leren van en met elkaar.

  DSC 7504 portret Wim Brandes

  "Het is maar weinig mensen gegund om zomaar drie of vier jaar hun baan op te zeggen om te gaan studeren. Een deeltijdopleiding biedt dan de oplossing.”

  Lees zijn verhaal

  Advies werkgever

  Waar heeft jouw bedrijf of instelling behoefte aan? We denken graag met je mee. Zo kunnen we precies bieden wat je zoekt!

  Neem contact op