Frances Kannekens

Frances Kannekens

Frances Kannekens is coördinator van de onderzoeksgroep Assetmanagement. Ze heeft haar HBO Civiele Techniek afgerond aan de Hogeschool Rotterdam, waar ze voor haar eindwerk de Waterbouwprijs en de Bouwend Rijnmondprijs in ontvangst heeft mogen nemen.
Daarna heeft ze haar studie voortgezet aan de Universiteit van Antwerpen. Hier heeft ze haar Master in Erfgoedstudies behaald. Na haar studie is ze als Asset Manager bij een ingenieursbureau aan de slag gegaan. In deze periode heeft ze verschillende waterbouwkundige werken, waaronder de Maeslandkering en het (oude) sluizencomplex van IJmuiden, mogen inspecteren.
Na haar werk als Asset Manager is Frances bij Rijkswaterstaat Zee en Delta aan de slag gegaan. Hier was ze Coördinator van het Asset Management Team Wegen. In deze periode was ze samen met haar team verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van alle wegen en tunnels binnen Zeeland. Samen werkten ze aan de bereikbaarheid van Zeeland, voor nu en de komende jaren
Sinds 2022 is Frances binnen de HZ werkzaam als coördinator van de onderzoeksgroep Assetmanagement. Naast haar coördinerende taken helpt ze haar team bij diverse onderzoeksprojecten, zoals Manabas Coast, Dieren in de dijk en Riobase.

Projecten

Water

Riobase

Een goed werkend riool is van levensbelang, maar hoe zorg je er als kleine gemeente voor dat het…

Onderhoud aan Zeelandbrug

Water

Manabas Coast

In het nieuwe project Manabas Coast ontwikkelt een samenwerkingsverband met onder meer HZ…