Wethouder Rutger Schonis van de gemeente Middelburg en Barbara Oomen, voorzitter van het College van Bestuur van HZ University of Applied Sciences, hebben donderdag het Biobased Beleven-gebouw op het Siloterrein in Middelburg geopend.

De twee verdiepingen tellende blikvanger van het gebied aan de Kleverkerkseweg, waar onder meer Rothuizen Architecten en Adviseurs is te vinden, is volledig circulair gebouwd en bestaat voor het grootste deel uit biobased materialen. Studenten Bouwkunde van de HZ hebben het ontwerp gemaakt. Het is uitgewerkt door architecten Taco Tuinhof en Derk Thijs. Lector Willem Böttger, Phoebus Panigyrakis en projectleider Maarten den Hollander van het lectoraat Biobased Bouwen hebben eveneens een grote rol in het project gehad.

Expositie

Op de benedenverdieping van het gebouw is een expositie ingericht met allerlei biobased bouwmaterialen. Op de eerste verdieping komt een studio. Het is gebouwd in het kader van Interreg 2 Zeeën-programma FACET. Met het Biobased Beleven-gebouw willen de HZ, beide architecten en alle projectpartners laten zien wat de mogelijkheden zijn van de circulaire economie in toeristische accommodaties.

Naast het lectoraat Biobased Bouwen nemen Kenniscentrum Kusttoerisme en Kenniscentrum Ondernemen en Innoveren hieraan deel.