Het lectoraat Supply Chain Innovation heeft een Massive Open Online Course (MOOC) ontwikkeld over autonoom vervoer, transport en logistiek. De onderzoeksgroep heeft deze gemaakt in het kader van het project 5G Blueprint.

In dit project onderzoeken de partners hoe je met behulp van teleoperation (het bedienen van een machine op afstand) transport en logistiek efficiënter kan maken, ook grensoverschrijdend. De techniek kan bijdragen aan het opvangen van tekorten aan chauffeurs. De onderzoekers ontwikkelen en testen technieken en kijken hoe je het grensoverschrijdende vervoer, ook qua governance, mogelijk kunt maken.

De door HZ University of Applied Sciences ontwikkelde MOOC is één van de doelstellingen in het meerjarige Europese project. De MOOC is in binnen- en buitenland vrij beschikbaar voor studenten, docenten, onderzoekers, mensen die werkzaam zijn in de logistieke sector en geïnteresseerden, die hun kennis van autonoom vervoer willen verdiepen.

Inhoud cursus

In de cursus komen de belangrijkste ontwikkelingen, technologische aspecten en alle bijzonderheden en toepassingen van autonoom vervoer aan bod. Hij bestaat uit online lessen van experts, opdrachten en achtergrondinformatie. De cursus bestaat ui drie modules: een introductie in autonoom vervoer, de techniek en teleoperation. Elke module bestaat uit meerdere onderdelen.

Meer informatie staat hier.