Robert Trouwborst heeft woensdag afscheid genomen als leading lector van het Applied Research Centre Technology Water Environment. Hij deed dat tijdens het maandelijkse overleg met lectoren en coördinatoren van de onderzoeksgroepen van het ARC.

Robert vervulde de functie sinds 2016. Onder zijn hoede groeide het ARC uit tot een eenheid met tien onderzoeksgroepen en ruim 50 fte. “Je hebt een grote rol gespeeld in het uniformeren en professionaliseren van het onderzoek binnen de HZ. Daarbij heb je voortdurend het vertrouwen gegeven aan onze mensen en hun talenten gezien en benut”, zei Barbara Oomen, voorzitter van het College van Bestuur van de HZ.

Naast zijn functie als leading lector speelde Robert een belangrijke rol bij de totstandkoming van het JRCZ en was hij nauw betrokken bij de plannen rondom het Delta Climate Center.

Lijstduwer

Zelf zei het meest trots te zijn op de 320 onderzoeksprojecten die in de afgelopen vijf jaar zijn opgestart. “Dat is vooral de verdienste van de lectoren, coördinatoren en onderzoekers. Ik was daarbij slechts een klein radartje in het geheel, een lijstduwer.”

Robert vertrekt niet bij de HZ. De komende weken rondt hij zaken af en draagt hij zijn taken over aan een opvolger, die nog niet bekend is. Tegelijkertijd gaat hij op zoek naar een nieuwe functie binnen de HZ.

Het onderzoek binnen de HZ is verdeeld over twee ARC’s. Naast het ARC TWE is er ARC Vitality. Daarvan is Olaf Timmermans leading lector.