Het Delta Climate Center heeft bijna 3,5 miljoen euro subsidie ontvangen van de provincie Zeeland. Het is de eerste tranche van een groter bedrag. In totaal is een subsidie van 20 miljoen euro toegezegd door de provincie. Dit bedrag wordt in verschillende fases uitbetaald. Gedeputeerden Harry van der Maas en Arno Vael maakten de toekenning dinsdag 3 september bekend.

Eerstgenoemde zei blij te zijn dat de subsidie is verstrekt aan het Delta Climate Center (DCC). Hij noemde het nieuwe centrum ‘een bloem die nu al mooi aan het bloeien is’. Volgens hem zijn onderwijs en onderzoek een randvoorwaarde voor een gezonde economie. “Met deze investering zetten we een belangrijke stap naar een duurzame toekomst voor Zeeland”, legde Harry van der Maas uit. “Het DCC is een katalysator voor onderzoek en innovaties op het gebied van water, voedsel en circulariteit in onze provincie. Daarnaast draagt het centrum bij aan de komst van nieuwe studenten en creëert het een aantrekkelijker vestigingsklimaat voor bedrijven. Hierdoor krijgt de werkgelegenheid in Zeeland en economische groei een boost.”

Waaier

Mede door de steun van de provincie kan het DCC zich richten op onderzoek en onderwijs dat bijdraagt aan een duurzame, klimaatbestendige en welvarende toekomst voor de Zeeuwse delta en deltagebieden wereldwijd. Het bijzondere aan het DCC is dat de gehele waaier, van mbo tot hbo tot wo, samenwerkt aan oplossingen voor de Zeeuwse delta en deltagebieden wereldwijd.

Scalda, HZ University of Applied Sciences, University College Roosevelt, de universiteiten Universiteit Utrecht en Wageningen University & Research en het onderzoeksinstituut NIOZ zijn de partners.

Wind in de zeilen

Het DCC is onderdeel van het pakket Wind in de Zeilen. Het pakket bevat forse investeringen in Zeeland, zowel op economisch als sociaal gebied. De provincie heeft in totaal 20 miljoen euro subsidie toegezegd. Dit wordt in verschillende fases uitgekeerd. Bovenop dit bedrag komt nog eens 68 miljoen euro van het Rijk.