"Voorkomen is beter dan genezen." Met die insteek vind je vanuit het Zilveren Kruis smeerpalen bij de ingangen van de HZ-locaties aan de Edisonweg en in Het Groene Woud. In de smeerpalen vind je zonnecrème met factor 30. Je kunt 'm gebruiken als je een gevoelige huid hebt, want de creme is hypoallergeen en vrij van parabenen.

Bescherm je huid tegen uv-A en uv-B straling

Als we denken aan onze gezondheid, vergeten we vaak de gezondheid van onze huid. Niet alleen in de felle zon, maar ook in de schaduw kan je huid beschadigd raken. Vaak smeren we ons tussen april en oktober in tegen uv-B straling, om te voorkomen dat we verbranden. Maar wist je dat uv-A straling het hele jaar door aanwezig én schadelijk is? Ook als het bewolkt is, is het belangrijk om je in te smeren.

Smeeradvies

Het advies is om je elke 2 uur goed in te smeren. Hiervoor kun je de gratis smeerpalen op de HZ gebruiken. Vermijd de volle zon vanaf zonkracht 5 tussen 12:00 - 15:00 uur. Probeer gemiddeld niet langer dan 3 uur per dag in de zon te zitten. Óók als je je goed hebt ingesmeerd.