10 feb.

vrijdag 10 februari
13.30 - 16.00 uur

ZB | Bibliotheek van Zeeland

Week van de Circulaire Economie | Kledingruil

De kledingindustrie is een van de meest vervuilende industrieën. Tweedehands kleding is een veel duurzamere keuze. En tegenwoordig helemaal hip door niet alleen kleding te hergebruiken maar ook te restylen. Op vrijdag 10 februari organiseren het HZ Green Office samen met de ZB Bibliotheek van Zeeland, UCR Eleanor Green Office en Duurzaam Scalda een kledingruil op Het Plein, op de eerste verdieping van de ZB Bibliotheek van Zeeland.

Iedereen mag kleding brengen en doneren en je kunt gratis tweedehands kleding uitzoeken. Kledingstukken die aan het eind van de middag overblijven, worden gedoneerd aan de Kledingbank Zeeland.

Lever je kleren in

Vanaf maandag 30 januari kun je kleding (alleen schone en onbeschadigde kleding) afgeven op de HZ-locaties in Vlissingen en Middelburg. Je vindt daar een inleverpunt in de buurt van de ingang van de gebouwen. Bij de ZB Bibliotheek van Zeeland vind je een inleverpunt de balie.

Laat kleding repareren

Tijdens de kledingruil is het mogelijk om kleding te repareren of te pimpen. Er staan twee naaimachines klaar en er zijn studenten aanwezig om jou te helpen.

Deze activiteit is onderdeel van de week van de Circulaire Economie.

Lees meer