In 2024 ga je starten met je studie. We zijn blij dat je voor ons hebt gekozen en hopen dat je een leuke studententijd tegemoet gaat. Om de start van je studie en je studententijd zo aangenaam mogelijk te maken hebben we informatie over de start van jouw studie op een rij gezet en vind je op deze pagina.

Introductie van de opleiding

De HZ Kick-off is de verplichte introductieweek (26 augustus t/m 30 augustus 2024) waarin je kennismaakt met je klasgenoten en studieloopbaancoach en informatie over je opleiding krijgt. Op donderdag 29 augustus wordt het Kick Off Festival georganiseerd. Deze introductie is een verplicht onderdeel van je studie. Check daarom ook altijd nog de laatste informatie op HZ learn, hier kan je alle opleiding specifieke informatie vinden. Je kunt inloggen op learn met je gebruikersnaam en wachtwoord.

Goed om te weten

Voor je start met je studie, geven we alvast wat praktische informatie over de HZ en het gebruik van My.HZ en HZ Learn.

Een bewuste studiekeuze vergroot je kansen om succesvol te zijn in je studie. Wij vinden het daarom belangrijk dat je een bewuste studiekeuze maakt en willen je daar graag bij helpen. Je ontvangt per e-mail een uitnodiging voor de studiekeuzecheck. Samen zoeken we uit of je studie past bij je interesses, kwaliteiten en motivatie.

Via e-mail ontvang je het verzoek om jouw persoonlijke gegevens compleet te maken. Na goedkeuring ontvang je inloggegevens voor toegang tot My.HZ en HZ Learn. Op My.HZ vind je onder andere je rooster, studieplan en boekenlijst. Ook vind je er het laatste HZ-nieuws en kun je je persoonlijke gegevens aanpassen.

In HZ Learn vind je alle informatie over je opleiding.

HZ heeft speciale regelingen voor studeren als beroepssporter of studeren met een functiebeperking. Neem hiervoor contact op met de decaan van het domein waarin je studeert.

Je ontvangt je HZ-studentenpas tijdens de HZ Kick-off. Waar kun je het voor gebruiken?

 • Printen en kopiëren
 • Materiaal lenen bij de audiovisuele diensten
 • Parkeren op het HZ-terrein
 • Betaalmethode voor HZ-catering
 • Boeken lenen in de bibliotheek

Wil je in een studentenwoning wonen? Deze organisaties kunnen je verder helpen:

 • APV Housing
 • Housing cooperation L'Escaut
 • Gapph

Een fiets nodig? Pak in een paar simpele stappen een van de 50 deelfietsen voor je reis. De fietsen zijn voorzien van een slot dat je opent met een app. Je ontgrendelt de fiets met je telefoon, sluit het slot met je telefoon en brengt hem aan het einde van je reis terug naar een van de afgiftepunten. Maak een account aan, download de GoAbout app en start je reis! Deelfiets Zeeland is een initiatief van CycleHub, Provincie Zeeland, GoAbout en HZ.

Met je HZ-inloggegevens kun je via Surfspot goedkope hardware en software kopen tegen studententarieven. Ga hiervoor naar www.surfspot.nl.

Wifi
Setup Wifi Apple
Setup Wifi Android
Setup Wifi Windows

Apps
Student App
HZ Learn App

Voor je aan een opleiding begint is het handig om een laptop te hebben. Om gelijk goed aan het werk te kunnen hebben we een paar adviezen op een rijtje gezet:

 • Minimaal Windows 10
 • Microsoft 365, gratis te downloaden na 1 september met je HZ account
 • Voldoende opslagcapaciteit, minimaal 250 GB
 • Soms hebben opleidingen ook specifieke eisen, vraag dit na bij je opleiding.

Alternatieven

We bieden lesmateriaal aan in diverse typen bestanden zoals PDF, Word, PowerPoint, Excel en diverse afbeeldings- en videobestanden. Wanneer je bovenstaande advies voor aanschaf volgt, dan levert dit voor je onderwijsproces geen problemen op.

Je mag uiteraard met andere apparaten ook op ons netwerk zoals tablets, iPads, netbooks, telefoons, Macbook, etc. Deze hebben vaak geen Windows besturingssysteem maar iOS of Android. Omdat we als school niet alle typen apparaten kunnen ondersteunen is het je eigen verantwoordelijkheid dat je het lesmateriaal moet kunnen openen, bewerken (bv. een verslag maken in Word), afspelen en inleveren.

Het gebruik van Chromebooks wordt hierbij sterk afgeraden omdat de ervaring is dat studenten bestanden niet kunnen openen, bewerken (bv. een verslag maken in Word), afspelen en inleveren.

Artiest tijdens HZ Kick Off festival

Maak deel uit van een bruisende community

Sporten, op citytrip, naar een theatervoorstelling of bijdragen aan een betere wereld met ons Green Office. Bij HZ Community is voor ieder wat wils!
Lees meer