Thalia volgt de combi-opleiding Verpleegkunde & Vroedkunde (Verloskunde) aan de HZ in Vlissingen en de AP Hogeschool in Antwerpen. "Ik twijfelde of ik verpleegkundige of verloskundige wilde worden. Met deze gecombineerde opleiding kan ik later nog kiezen."

Waarom heb je voor deze opleiding gekozen?

"Ik heb voor deze opleiding gekozen, omdat ik van kleins af aan al ben opgegroeid met zorgverleners om mij heen. Mijn oma is bijvoorbeeld diabetespatiënt. Ik weet hierdoor dat verpleegkundigen erg belangrijk zijn. Ik vind het zelf ook fijn om andere mensen te kunnen helpen. Wel twijfelde ik eerst of ik verpleegkundige of verloskundige wilde worden later. Daarom heb ik ook bewust voor de gecombineerde opleiding Verpleegkunde & Vroedkunde (Verloskunde) gekozen. Dan kan ik later nog kiezen."

Wat haal je naast kennis nog meer uit je studie?

"Ik voel dat ik persoonlijk heel erg ben gegroeid. Je leert hier met anderen te werken en ontwikkelt op die manier je communicatieve vaardigheden. Het is heel belangrijk in deze beroepen om met mensen te communiceren. Op deze manier kun je beter zorg verlenen en begrijpen wat de behoeftes zijn. Ik ben ook zekerder van mezelf geworden."

Hoe ziet jouw toekomst eruit?

"Ik weet niet precies wat de toekomst mij zal brengen, maar ik hoop wel dat ik terug kan naar mijn geboorteland Aruba. Ik wil daar graag in het ziekenhuis werken als verloskundige. Eerst zou ik graag hier in Nederland een paar jaar werkervaring opdoen en dan dus terug."

Waarom heb je gekozen om te studeren aan de HZ en AP Hogeschool?

"Ik kom dus oorspronkelijk van Aruba en daar heb je geen hogescholen. Doordat ik de Nederlandse nationaliteit heb, is het heel makkelijk om naar Nederland te komen voor een studie. Ik koos om te studeren aan de HZ in Zeeland, omdat je hier dichtbij de stranden bent. Ik voel me daardoor meer thuis. Ook zijn de mensen hier heel vriendelijk.

Lees meer over de opleiding Verpleegkunde & Vroedkunde (Verloskunde) aan de HZ en de AP Hogeschool