Waarom heb je voor een Associate degree gekozen?
Dit was wel een flinke omweg. Toen ik klaar was met mijn mbo 4-opleiding wilde ik graag nog doorstuderen. Ik merkte dat er veel meer in mij zat dan ik toen had laten zien. Ik ben aan de bachelor Werktuigbouwkunde gestart. Alleen was deze stap toch wel iets te groot. Het eerste jaar van deze opleiding heb ik toen helaas niet gehaald door de theorievakken.

Tijdens het derde blok van mijn bachelor dacht ik al: wat als ik dit niet ga halen? Ik ben van nature namelijk geen opgever en wilde doorzetten. Ik ben toen gaan zoeken naar wat er nog meer voor hbo-aanbod is. Al snel kwam ik de Associate degree tegen. Een oud-klasgenoot van het mbo volgde al een Ad-opleiding dus heb ik aan hem gevraagd hoe de studie was. Na zijn verhaal was ik meteen enthousiast. Ik kende ook een docent van de Ad-Academie. Dus met hem heb ik er ook nog over gesproken.

In de periode dat ik aan het zoeken was, waren er geen Open avonden meer. Ik ben een keer langsgegaan bij de academie en daar heb ik met een docent gesproken. Na dit gesprek wist ik het zeker. Ik heb mezelf meteen aangemeld en ervoor gezorgd dat ik nog een Meet & Match kon doen.

Welke opleidingen heb je overwogen?
Ik heb buiten Engineering geen andere opleiding overwegen. Ik wist meteen dat ik voor deze opleiding wilde gaan. Engineering valt namelijk samen met Elektrotechniek, Mechatronica en Werktuigbouwkunde. En waar ik echt voor wil gaan is Werktuigbouwkunde, dus die keus was voor mij meteen helder.

Wil je hierna nog een bachelor gaan doen?
Aan de ene kant zou ik zeggen: ‘Ja dat ga ik doen!’ Maar aan de andere kant ben ik ook wel bang dat ik dan weer in dezelfde dip terecht kom als toen ik startte aan de bachelor. Ik wacht het gewoon nog even af en zie wel wat er op mijn pad kom. In principe ben ik na het behalen van mijn Ad-diploma klaar voor de arbeidsmarkt.

Wat vind je het leukste aan de opleiding?
Het projectmatig werken. De opdrachtgever komt met een vraagstuk dat wij gaan oplossen waar het bedrijf echt iets aan heeft. Een leuke uitdaging en daar leer je ook veel van. We werken veel met elkaar samen, dus je staat er niet alleen voor. Je maakt zulke grote stappen en je wilt de opdrachtgever tevreden stellen. Als zo’n opdrachtgever dan tevreden is, dan geeft dit echt wel een kick.

Waar leer je het meeste van?
Ik leer het meeste van de gecombineerde vakken. We hebben bijvoorbeeld afgelopen periode het elektrisch tekenen samen moeten doen met aandrijvings- en besturingstechniek.