Teddy studeert Pedagogiek aan de HZ. Ze koos voor de opleiding omdat ze kinderen wil helpen in hun ontwikkeling. “Ieder kind moet daarin een veilige basis hebben om zich te kunnen ontplooien."

Waarom past de studie Pedagogiek zo goed bij jou?

“Al van jongs af aan vind ik het leuk om andere mensen te helpen. Met name bij kinderen vind ik het leuk om ze te ondersteunen in hun ontwikkeling. De opleiding Pedagogiek focust zich ook echt op de jongere doelgroep. Dus ik zit hier goed op mijn plek.”

Wat vind je zo interessant aan het werken met kinderen?

“Jonge kinderen maken in korte tijd heel grote stappen in hun ontwikkeling. Ieder kind moet daarin een veilige basis hebben om zich te kunnen ontplooien. Het is een cruciale fase, want ontwikkelingsproblemen op jonge leeftijd kunnen doorwerken in de rest van iemands leven. Daarom is goede begeleiding en tijdig signaleren zo belangrijk. Ik vind het fijn om kinderen en hun ouders hierbij te helpen.”

Hoe ervaar je de begeleiding op de HZ?

“Voor mij springt de persoonlijke begeleiding er echt uit. Ik merk dat er bij de HZ ook wordt gekeken naar dingen die buiten de opleiding spelen in het leven van een student. Zo wordt de begeleiding echt toegepast op jou als persoon.”

Waar zie jij jezelf later werken?

“Op dit moment ben ik erg geïnteresseerd in het medische deel van de pedagogiek, zoals kinderrevalidatie. Hier ondersteun je ouders en kinderen tijdens een ziekteproces. Bijvoorbeeld wanneer een kind een medische behoefte heeft die veel impact heeft op het gezinsleven. Je leert de gezinsleden hoe ze zo goed mogelijk met de situatie om kunnen gaan binnen hun dagelijkse leven.”

Lees meer over de opleiding Pedagogiek aan de HZ