Waarom koos je voor de opleiding Pedagogiek?

“Lange tijd was het mijn droom om gymleraar te worden. Maar tijdens mijn opleiding aan het CIOS kwam ik erachter dat ik het leuker vind om met kleine groepjes of één op één met kinderen te werken. In de afgelopen jaren heb ik veel voor grotere klassen gestaan. Heel leuk, maar je staat iets meer op afstand van het individu. Ik vind het interessanter om kinderen persoonlijker te kunnen helpen met hun ontwikkeling.”

Waar komt jouw drive vandaan om de pedagogiek in te gaan?

“Toen ik zelf kind was wist ik nooit zo goed wat anderen van mij vonden. Ik was heel erg onzeker. Die onzekerheid zie ik veel terug bij de kinderen waar ik de laatste jaren mee werk. Ik wil kinderen leren dat ze niet onzeker hoeven te zijn. Het is dan belangrijk om een band creëren waarin een kind zich veilig voelt om over problemen te praten.”

Hoe verliep je overgang van mbo naar hbo?

“Ik dacht altijd dat ik de stap naar het hbo niet zou kunnen maken. Gelukkig ben ik toch overtuigd geraakt. Niet alleen doordat deze opleiding me heel erg aansprak, maar ook omdat de mensen van de HZ me het gevoel gaven dat ik het aankon. De HZ helpt mij door mij individueel aandacht te geven. Niet alleen door mentoren maar ook door andere studenten. Als ik vragen heb kan ik bij hen terecht. Op die manier blijven ze mij stimuleren.”

Lees meer over de opleiding Pedagogiek aan de HZ