Iris over de Associate degree Health & Social Work

Na de havo begon Iris Marijnissen aan de bachelor Social Work, maar al snel liep ze vast in de hoeveelheid lesstof. Ze miste de koppeling naar de praktijk. Ze stapte over naar de Associate degree Health & Social Work. “Ik vond dat ik met mijn havo een hbo-bachelor moest doen, maar eigenlijk is dat onzin.

Ik koos voor de hbo-bachelor Social Work omdat ik op de havo als vrijwilliger had gestijldanst met mensen met een beperking. Dat vond ik toen zo leuk. Toen mijn bachelor opleiding niet goed ging, wees mijn studieloopbaancoach me op het bestaan van een Associate degree (Ad) Health & Social Work aan de Associate degrees Academie in Roosendaal. Een tweejarige  praktijkgerichte voltijdopleiding met een weetelijk erkend hbo-diploma. Een schakel tussen hbo-bachelor en mbo-4. Ik had daar nog nooit van gehoord.

Toch mijn hbo-bachelor in vier jaar halen

Ik ging naar de Open avond in een ijskoude parkeergarage want de opleiding was nieuw en ze waren nog aan het verbouwen. Ik besloot de Ad te doen omdat dit een springplank was om alsnog mijn hbo-bachelor in vier jaar te halen. Na mijn Ad-diploma kan ik instromen in het derde jaar van de hbo-bachelor.

Alles wat ik leerde kwam terug in mijn stage
Bij mij in de klas zitten veel mensen die van het mbo afkomen, maar ook havisten die meer van het ‘doen’ zijn. En een aantal mensen zoals ik, die een hbo-bachelor hebben geprobeerd, maar voortijdig zijn gestopt.

Vergelijk hbo-bachelor en Associate degree tijdens meeloopdagen
Mijn tip voor havisten is: bezoek meeloopdagen. Als je praktisch ingesteld bent, vergelijk een hbo-bachelor dan met een Ad. Ik vond zelf dat ik een hbo-bachelor moest doen omdat ik nu eenmaal havo had gedaan, maar eigenlijk is dat onzin. Met een Ad haal je ook een hbo-diploma. Daarna kun je instromen in het derde jaar. Soms moet je ergens ingroeien.

Reizen in Zuid-Korea
Als ik klaar ben met mijn Ad, neem ik een tussenjaar om te werken en in januari vertrek ik naar Zuid-Korea om de taal te leren en rond te reizen.  Ik hoop dat ik een baan vind bij mijn huidige stageplaats. Na mijn tussenjaar maak ik mijn hbo-bachelor af. Over vijf jaar werk ik in een zorginstelling voor lvb’ers als persoonlijk begeleider.

Gerelateerd

Nina

Derdejaarsstudent Verpleegkunde deeltijd

“Toen ik erachter kwam dat je deze studie kunt combineren met een 32-urige werkweek was ik overtuigd.”

Lees het hele verhaal van Nina

Kylian

Student HBO-ICT

“Het vele projectwerk vind ik wel echt het pluspunt aan de ICT opleiding. ”

Lees het verhaal van Kylian

Asmae

Derdejaarsstudent Verpleegkunde deeltijd

“Je vergroot je kansen binnen de zorgsector en dat is een fijne basis voor de toekomst.”

Lees het hele verhaal van Asmae
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×