Hoe kwam je bij de Associate degree Tourism Management terecht?

“Voordat ik aan mijn opleiding begon, heb ik een tussenjaar genomen. In die periode heb ik veel gewerkt en kon ik goed nadenken over wat ik in de toekomst wilde gaan doen. Wat vind ik leuk en welke opleiding past goed bij mij? Ik kwam uit op Tourism Management. De opleiding past goed bij mijn persoonlijkheid en mijn interesses. Ik koos voor de tweejarige Associate degree omdat ik me er klaar voor voelde om snel mijn carrière te beginnen en in de sector aan de slag te gaan.”

Waarom heb je gekozen voor de HZ?

“Als geboren en getogen Zeeuw kende ik de HZ al voordat ik aan mijn studie begon. Natuurlijk van naam, maar ook via de Open Dagen tijdens mijn middelbareschooltijd. De persoonlijke benadering van de HZ sprak me vanaf mijn eerste bezoek al aan. Je merkt dat aan alles wanneer je binnenstapt. Het is een kleinschalige school en de docenten zijn geïnteresseerd en behulpzaam.”

Kun je uitleggen hoe de opleiding eruit ziet?

“Het programma bestaat uit modules waarin theorielessen worden gekoppeld aan een project. Alles wat je leert, wordt dus meteen in de praktijk gebracht. Voor mij is dat een geweldige manier om te leren. Ook vanwege de interessante gastcolleges die we regelmatig hebben. Ik kijk met veel plezier terug op modules als Operationeel Management, Waardecreatie, Trends & Technologie en Cultureel Bewustzijn. Allemaal erg interessant. De opleiding besteedt veel aandacht aan toerisme op managementniveau en het verbeteren van de gastervaring voor mensen van over de hele wereld.”

Hoe leuk is studeren in Zeeland?

“Studeren aan de HZ betekent studeren aan een kleinschalige hogeschool. Als je houdt van een persoonlijke benadering, dan is dit een perfecte omgeving. Ook buiten schooltijd is Zeeland een geweldige plek om een leuke tijd hebben met medestudenten. Er zijn genoeg feestjes in het weekend. Bovendien heeft Zeeland leuke evenementen en veel interessante bezienswaardigheden. En je hebt altijd strand in de buurt!”

Wat was het waardevolste onderdeel van je opleiding?

“Ik vind het echt een meerwaarde dat er zo veel ruimte is voor de praktijk, via real life projecten. En je kunt er veel creativiteit in kwijt. Dat maakt het extra leerzaam en interessant. Ook de gastcolleges vind ik heel waardevol, omdat ze zorgen voor nieuwe inzichten boven op de geleerde theorie. Het sluit perfect op elkaar aan.”

Wat wil je na je afstuderen gaan doen?

“Na mijn afstuderen ga ik aan het werk in het bedrijf van mijn ouders. Ze zijn eigenaar van een camping. Ik heb me dankzij deze opleiding heel goed kunnen ontwikkelen. Met de kennis en ervaring in mijn rugzak kan ik nu op een hoger en professioneler niveau aan de slag. Ik ben blij met die ontwikkeling!”

Heb je een goede tip voor nieuwe studenten Tourism Management?

“Vertrouw op je gevoel en wees niet onzeker tijdens het begin van je opleiding. De HZ is een persoonlijke hogeschool. Als het nodig is, is er altijd iemand die je kan helpen. Er heerst een fijne sfeer. Dit maakt de studie veel leuker en minder zwaar. Doe daar je voordeel mee, ook richting je medestudenten. Stel jezelf sociaal en behulpzaam op, dan maak je er een geweldige tijd van. Het leuke aan de HZ is ook dat het erg internationaal georiënteerd is. Je werkt samen met studenten van verschillende nationaliteiten. Dat is niet alleen leuk, maar ook heel leerzaam.”

Lees meer over de Associate degree Tourism Management