Food & Gastronomy [NIEUW]
De bewustwording van voeding neemt toe en dat biedt volop kansen voor nieuwe concepten in de gastronomie. Zie jij kansen voor een hip restaurant door een biologisch en streekgebonden menu op te stellen? Of werk je een compleet concept uit voor een supermarkt to go? Ben jij de professional die straks nieuwe voedingsconcepten ontwikkelt en op de markt zet? Kies dan voor de opleiding Food & Gastronomy!
Food & hospitality sector
Hoe bepaal je de smaak van de toekomst? Hoe bouw je aan een hechte relatie met gasten en medewerkers middels een corporate story? Maar ook: hoe organiseer je een food festival waarbij gasten een optimale beleving ervaren? Als je kiest voor de opleiding Food & Gastronomy aan de HZ word je opgeleid tot een breed inzetbare professional met een verbindende rol binnen de food en/of hospitality sector. Dit leer je tijdens deze opleiding:
- Je leert meer over voeding en gastronomie.
- Je herkent en onderzoekt ontwikkelingen, innovaties en trends op het gebied van voeding en gezondheid.
- Je creëert waarde op bedrijfseconomisch, sociaal en ecologisch gebied, middels vernieuwde concepten in voedselketens.
- Je leert ontwikkelingen in de voedselindustrie te vertalen naar toepassingen voor het bedrijfsleven.
Met jouw onderzoekende houding adviseer jij het management en motiveer je collega’s op de werkvloer. Jij onderhoudt het contact met leveranciers en gasten, en signaleert hoe je in alle behoeften kunt voorzien.
De opleiding Food & Gastronomy wordt als Associate degree in deeltijd aangeboden. Dit betekent dat het gaat om een tweejarige hbo-opleiding, die je combineert met een baan in een sector gerelateerd aan voeding en/of gastronomie. Het mooie daarvan is dat je meteen in staat bent om een toegevoegde waarde binnen jouw organisatie te leveren. De voertaal van deze opleiding is Nederlands.
Wij leiden jou op tot een toekomstbestendige Food & Gastronomy professional: jij kunt straks onder andere aan de slag als teamontwikkelaar, operationeel verandermanager, adviseur in de voedingsindustrie of horeca, of als food experience manager. Dankzij de deeltijdopleiding en de brede kennis die je opdoet, kun jij jouw specialistische expertise gelijk in de praktijk toepassen!