De foodwereld verandert razendsnel. Met de hbo-opleiding Food, Business & Innovation zet jij de trend met innovatieve foodconcepten. Ontwikkel jij een horecaconcept waar health, duurzaamheid en beleving samenkomen? Laat je kinderen gezonder eten door slimme campagnes? Of vernieuw je de markt met innovatieve voedingsproducten? Waar jouw talent ook ligt: als foodprofessional bouw jij mee aan de toekomst van food!
Of je nu al werkervaring hebt of de eerste stap in je carrière wil zetten; met de opleiding Food, Business & Innovation groei je door tot een veelzijdige foodprofessional die op veel plekken aan de slag kan. Bijvoorbeeld in de voedingsindustrie, de evenementenbranche of de horeca.
Dit leer je tijdens de opleiding
- Je ontdekt de kracht van marketing, storytelling en gastvrijheid
- Je signaleert en onderzoekt ontwikkelingen, innovaties en trends
- Je leert meer over voeding, gezondheid en gastronomie
- Je vertaalt nieuwe ontwikkelingen in de voedselindustrie naar je organisatie
- Je creëert financiële, sociale en ecologische waarde met vernieuwende concepten
Als foodprofessional heb je een onderzoekende houding. Wanneer de behoeften van gasten, klanten of leveranciers veranderen, zie jij dit als eerste. Met jouw gevoel voor innovatie, trends en business adviseer je het management. Ook leer je hoe je collega’s enthousiast maakt om met een verandering aan de slag te gaan.
Werken en leren tegelijk
De opleiding Food, Business & Innovation is een deeltijd Associate degree: een tweejarige hbo-opleiding die je combineert met een baan in de foodsector. Je past je opgedane kennis nog dezelfde week toe op je werkplek. Hierdoor heb je direct toegevoegde waarde voor het bedrijf of de organisatie. De voertaal van de opleiding is Nederlands.