Header Water Tech

Projecten en publicaties

Bekijk hier alle projecten en publicaties van onze onderzoeksgroepen.

Filters

Type

Thema's

11 resultaten

Pagina 1 van 2

Projecten van Water Technology die zijn afgerond

Een overzicht van de afgeronde projecten van de onderzoeksgroep Watertechnology

Header Gezond In Zeeland

Zeeuws Deltaplan Zoet Water

Delta landschap

TKI Digital Twins Waterbeheer

Droogte

EffluentFit4Food

DOW Terneuzen

AquaSPICE

De onderzoeksgroep Water Technology is partner in het Horizon 2020 programma van de Europese Unie voor het onderzoeksproject AquaSPICE. AquaSPICE richt zich op het bevorderen van de duurzaamheid van procesindustrieën door middel van digitale en circulaire innovaties op het gebied van watergebruik.

Current Student Assignments

Here you can find a selection of student assignments on offer in the Water Technology field for Internship, Minor and Graduation. These assignments could be set directly by HZ Water Technology or another organisation who we work closely with. Please contact the relevant contact person named in each assignment for more specific information.

TKI Wetlands (Wetlands als voorzuivering voor milde ontzilting)

In dit TKI Deltatechnologie project worden wetlands als voorzuivering voor milde ontzilting gebruikt om daarmee industriewater te produceren. Dit project is een samenwerking tussen HZ, Dow Benelux, Evides Industriewater en waterschap Scheldestromen.

TKI- Wetlands as pre-treatment for mild desalination

Water

FRESH4Cs

De Water Technology Research Group werkt aan een Interreg 2 Zeeën-project genaamd FRESH4Cs; een acroniem voor alternatieve zoetwaterbronnen voor zoute kustgebieden. Dit project is gestart in februari 2019 en heeft een looptijd van vier jaar tot september 2022. Het project werd gefinancierd door het Interreg 2 Zeeën Programma, dat tot doel heeft een 2 Zeeën gebied te ondersteunen en te ontwikkelen waar de natuurlijke hulpbronnen worden beschermd; het FRESH4Cs project richt zich in dit geval op de hulpbron zoet water.

800px TKI Wetlands

TKI Wetlands

Op het industriecomplex in Terneuzen gebruikt Dow jaarlijks ruim twintig miljoen kuub water. “70 procent van dit water wint Dow al op een duurzame manier. Een alternatieve waterbron voor de miljoenen kubieke meter zorgt ervoor dat Dow niet langer concurreert met de drinkwatervoorziening", zegt onderzoeker Mireille Martens van het lectoraat Water Technology. " Zeeuws-Vlaanderen is daardoor beter bestand tegen waterstress. We hebben de laatste jaren allemaal gezien wat dit kan betekenen.”