Tientallen studenten van de opleidingen Chemie en Food Business Innovation van HZ University of Applied Sciences hebben dinsdag4 juni samen met docenten, onderzoekers en deskundigen van de HZ, Scalda, Dockwize en Impuls Zeeland een inspirerende rondrit gemaakt door de provincie Zeeland.

Met de Food Challenge Bus reden ze langs bedrijven die zich bezighouden met mariene eiwitten, zoals mosselen en zeewier. Het is een thema dat ook belangrijk is in het icoonproject Delta Protein van het Delta Climate Center waarin onderzoek wordt gedaan naar de eiwittransitie in Zeeland.

Het was de derde keer dat de bus reed. De studenten bezochten dit keer de bedrijven Dutch Seaweed Group, Wilthagen in Tholen, de Hatchery Roem van Yerseke in Yerseke en Restaurant Zeeuwse Streken.

Interviews

Ze werden tijdens de tocht uitgedaagd om een idee uit te werken tot een overtuigende pitch, teams te vormen en hun ideeën te toetsen aan de markt door middel van interviews. Ze kregen daarbij hulp van coaches zoals Tanja Moerdijk, Judith van Poppel en Arne Hulstein.