Over precies een maand begint de Late Summer School in de Hedwige Prosperpolder. HZ University of Applied Sciences organiseert deze binnen het project Polder2C’s.

Nationale en internationale master- en PhD-studenten krijgen tijdens de Late Summer School de kans om zich onder te dompelen in de wereld van waterveiligheid, crisismanagement en de toekomstige inrichting van de kustzone. Er zijn tal van sprekers, activiteiten en excursies, onder wie lectoren Wietse van de Lageweg (Building with Nature) en Teun Terpstra (Resilient Deltas) en onderzoeker Vana Tsimipoulou van de HZ.

Unieke omgeving

Vorig jaar was de cursus een succes, hoewel het programma vanwege de coronacrisis deels online plaatsvond. “De Late Summer School biedt een unieke omgeving waar studenten kunnen leren door te doen en kunnen onderzoeken hoe hun kennis en vaardigheden de kennis en vaardigheden van anderen aanvullen”, zegt Tsimipoulou.

De Late Summer School duurt van 26 tot en met 30 september.

Hertogin Hedwigepolder

Het is onderdeel van het Interreg 2 Zeeën-project Polder 2C’s. Tijdens dit project worden in de Hertogin Hedwigepolder de sterkte van de dijken getest en onderzocht of en hoe crisisplannen werken. De onderzoekers doen dat bijvoorbeeld met overstromingsproeven, die mogelijk zijn omdat de veelbesproken polder binnenkort verandert in een nieuw natuurgebied. Met de proeven willen ze te weten komen of er schade ontstaat om dit voortaan beter te kunnen voorspellen.