Gedeputeerde Jo-Annes de Bat heeft woensdag 21 december een werkbezoek gebracht aan het Biobased Beleven-huis in Middelburg. Hij liet zich in het huisje aan de Kleverkerkseweg bijpraten over de voordelen van biobased en circulair bouwen en luisterde naar de belemmeringen die er vanuit de markt en overheid soms nog zijn.

Het twee verdiepingen tellende gebouw is volledig circulair gebouwd en bestaat voor het grootste deel uit biobased materialen. Studenten Bouwkunde van de HZ hebben het ontwerp gemaakt. Het is uitgewerkt door architecten Taco Tuinhof en Derk Thijs. Op de benedenverdieping van het gebouw is een expositie van allerlei biobased bouwmaterialen. Op de eerste verdieping komt een studio. Impressies van hoe het moet worden hangen aan de muur.

Het gebouw is gemaakt in het kader van Interreg 2 Zeeën-programma FACET, een project dat onderzoekt hoe je circulair ondernemerschap in toeristische en recreatiesector kunt invoeren.

Met het Biobased Beleven-gebouw willen de HZ en alle projectpartners laten zien wat de mogelijkheden zijn van de circulaire economie in toeristische accommodaties. Naast het lectoraat Biobased Bouwen nemen HZ Kenniscentrum Kusttoerisme en HZ Kenniscentrum Ondernemen & Innoveren hieraan deel.