Daniël volgt de opleiding Verpleegkunde in deeltijd aan de HZ. Hij combineert zijn studie met zijn werk op een afdeling medium care in de geestelijke gezondheidszorg. "Samenwerken met de andere studenten is ontzettend inspirerend."

Accepteer marketing cookies om de video te bekijken.

Is het zwaar om je werk te combineren met een deeltijdopleiding?

"De combinatie van werken en leren en je thuissituatie, maakt het best druk. Maar de flexibiliteit die je mag nemen in deze opleiding is erg groot. Dat past erg bij hoe ik de opleiding wil volgen."

Hoe is het om samen te werken met je medestudenten?

"Ik vind het heel leuk en belangrijk om wekelijks met klasgenoten contact te hebben. De medestudenten komen uit verschillende werkgebieden en brengen daardoor allemaal hun eigen professionaliteit mee. Om dat met elkaar te delen vind ik heel inspirerend."

Hoe sluit de opleiding aan op je dagelijks werk?

"Vanaf het eerste ogenblik ben ik begonnen met het meenemen van wat ik op de HZ leer. Je kunt de theorie heel goed toepassen op de werkvloer. Daarna neem je ervaringen weer mee terug naar de HZ om er verder op te reflecteren."

Hoe is de begeleiding vanuit de HZ?

"Wanneer je tegen problemen aanloopt in het organiseren van je studie, persoonlijke problemen, of iets anders, dan kun je altijd terecht bij je studieloopbaancoach. En die kijkt samen met jou hoe je daar een goed pad in kan vinden."

Waarom raad je deze opleiding aan?

"Ik raad niveau 4 verpleegkundigen echt aan om de deeltijdopleiding Verpleegkunde te gaan volgen. Als je je wil ontwikkelen op zowel persoonlijk als vakinhoudelijk vlak. Met de kennis die nu allemaal naar mij toe komt, word ik echt een betere verpleegkundige."

Lees meer over de deeltijdopleiding Verpleegkunde