Guusje volgt de opleiding Tourism Management aan de HZ. "Ik koos voor deze studie vanwege mijn interesse voor toerisme en het werken met mensen. Ook is het een mooie opleiding om te reizen en de wereld te ontdekken."

Waarom heb je gekozen om te gaan studeren aan de HZ?

“Ik ben begonnen met de bacheloropleiding Tourism Management toen ik bijna 17 was. Ik besloot Tourism Management te gaan studeren aan de HZ University of Applied Sciences, omdat ik erg jong was en op zoek was naar een hbo dicht bij huis.”

Waarom koos je voor de opleiding Tourism Management?

“Tourism Management sprak mij aan, omdat ik altijd al geïnteresseerd ben geweest in toerisme, maar ook in het werken met mensen en tegelijkertijd de wereld te ontdekken. Deze studie was voor mij de beste optie, ook al twijfelde ik in het begin vanwege het feit dat de studie in het Engels werd gegeven, wat uiteindelijk helemaal geen belemmering bleek te zijn. Er zijn geweldige mogelijkheden om naar het buitenland te gaan en het programma zelf is internationaal, wat de mogelijkheid biedt om je klasgenoten te leren kennen die van over de hele wereld komen.”

Tekst loopt door onder de afbeelding.

Wat heb je allemaal geleerd?

“Tijdens mijn studie kwam ik erachter dat Tourism Management zoveel meer inhoudt dan het managen van een hotel of een restaurant. Ook leerde ik mezelf beter kennen door de lessen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en stages die echt bij mij passen.

De toeristische industrie en de huidige trends komen natuurlijk aan bod, maar ook de basiskennis over zakelijke aspecten en management. Ik heb ook geleerd over hoe culturen kunnen verschillen en wat we daarvan kunnen leren, hoe je omgaat met verschillende soorten mensen en dat toerisme kan worden gebruikt als een krachtig instrument voor duurzaamheid en om bewustzijn te creëren. Deze diversiteit van het programma spreekt mij nog altijd erg aan, vooral omdat ik niet zeker wist wat ik in de toekomst precies wilde gaan doen. Ik heb dan ook geen specialisatie gekozen om mijn opties open te houden en te onderzoeken wat het beste bij me past.”

Wat vond je een mooie ervaring tijdens je studie?

“Mijn leukste ervaring die ik tot nu toe heb gehad, was mijn tijd in het buitenland. Ik koos ervoor om naar Riga in Letland te gaan en vijf maanden aan Turiba Universiteit te studeren met vakken die mij interessant leken. Het was een geweldige ervaring om mijn horizon te verbreden en plaatsen te ontdekken waar ik anders nooit zou komen. Het was een geweldige kans om een kijkje te nemen in het leven in een ander land en student te zijn aan een andere universiteit. Het gaf me de mogelijkheid om met veel meer internationale studenten, maar ook met locals in contact te komen en om mezelf op persoonlijk vlak nog meer te ontwikkelen op een andere manier dan ik gewend was.”

Wat raad je anderen aan die overwegen om Tourism Management te gaan studeren?

“Terugkijkend op alle geweldige ervaringen die ik heb opgedaan en de ontwikkeling die ik in de loop der jaren heb doorgemaakt, heb ik geen spijt van mijn keuze voor Tourism Management en ik weet zeker dat jij dit ook zo gaat ervaren.”

Lees meer over de opleiding Tourism Management aan de HZ