Social Work: Benjamin over de opleiding

Waarom heb je gekozen voor de opleiding Social Work?

“Ik heb de opleiding Social Work gekozen omdat ik heel erg geïnteresseerd ben in maatschappelijke vraagstukken, wat er speelt in de maatschappij en daarnaast ook psychologie en de ontwikkeling van personen heel belangrijk vind en interessant.”

Wat vind je leuk aan de opleiding Social Work?

“Ik vind het leuk om te weten hoe dingen effect op elkaar hebben en waar de mogelijke knelpunten ontstaan en hoe je daar dan iets aan kunt doen.”

Wat leer je op de opleiding Social Work?

“De opleiding heeft me naast heel veel kennis en inzicht ook veel kennis over mezelf gebracht eigenlijk. Want heel veel van dit werk is gebaseerd op wie jij bent. Je werkt vanuit je eigen karakter en de lessen zijn daar ook op gericht om te onderzoeken wat jij van dingen vindt en hoe je met bepaalde ethische dilemma’s om zou gaan.”

Wat zou je graag na je afstuderen doen?

“Ik hoop mijn andere passies, muziek maken en sporten, te combineren met dit beroep. Hoe dat er precies uit gaat zien weet ik nog niet precies, maar ik weet wel dat ik met jongeren in de jeugdzorg wil werken. Omdat ik zelf nogal een boefje ben geweest vroeger, heb ik daar zeker affiniteit mee.”

Lees meer over de opleiding Social Work aan de HZ

Online Meet-up met docent of student
Behoefte aan een persoonlijk gesprek? Laat je gegevens achter en vink aan met wie je graag in gesprek wilt. Je ontvangt dan een mailtje van de docent of student om een afspraak in te plannen.
Ja, ik wil een afspraak
Studiekeuzetest
Ontdekken welke opleiding bij je past?
Doe de test
Vraag het een student!
Heb jij vragen over de opleiding, de HZ of het studentenleven? Vraag het aan studenten van de opleiding Social Work!
Chat nu