Benjamin is student Social Work aan de HZ. Hij koos voor de opleiding vanuit zijn interesse voor maatschappelijke vraagstukken, psychologie en zijn affiniteit met 'moeilijkere jongeren'. "Zelf ben ik vroeger ook een aardig boefje geweest, dus ik denk dat we elkaar goed kunnen begrijpen."

Accepteer marketing cookies om de video te bekijken.

Waarom heb je gekozen voor de opleiding Social Work?

“Ik heb de opleiding Social Work gekozen omdat ik heel erg geïnteresseerd ben in maatschappelijke vraagstukken, wat er speelt in de maatschappij en daarnaast ook psychologie en de ontwikkeling van personen heel belangrijk vind en interessant.”

Wat vind je leuk aan de opleiding Social Work?

“Ik vind het leuk om te weten hoe dingen effect op elkaar hebben en waar de mogelijke knelpunten ontstaan en hoe je daar dan iets aan kunt doen.”

Wat leer je op de opleiding Social Work?

“De opleiding heeft me naast heel veel kennis en inzicht ook veel kennis over mezelf gebracht eigenlijk. Want heel veel van dit werk is gebaseerd op wie jij bent. Je werkt vanuit je eigen karakter en de lessen zijn daar ook op gericht om te onderzoeken wat jij van dingen vindt en hoe je met bepaalde ethische dilemma’s om zou gaan.”

Wat zou je graag na je afstuderen doen?

“Ik hoop mijn andere passies, muziek maken en sporten, te combineren met dit beroep. Hoe dat er precies uit gaat zien weet ik nog niet precies, maar ik weet wel dat ik met jongeren in de jeugdzorg wil werken. Omdat ik zelf nogal een boefje ben geweest vroeger, heb ik daar zeker affiniteit mee.”

Lees meer over de opleiding Social Work aan de HZ