Studentenverenigingen

Bij de HZ zijn drie studentenverenigingen actief: Marum Bibio, Aqua ad Vinum en F.I.S.A. Ze organiseren het hele jaar door de activiteiten. Word lid van één van de studentenverenigingen en je leert snel mensen kennen.

Marum Bibio

Wil jij dé beste studententijd die Zeeland te bieden heeft? Kom dan een kijkje nemen bij Marum Bibio. Het is de plek waar de meest geweldige feesten, evenementen en activiteiten plaatsvinden. Het gehele jaar door staan de deuren van onze prachtige soos open voor gezelligheid. De sociëteit genaamd: De Fles, ligt midden in het centrum van Vlissingen en was eerst een stripclub. Het zit boven onze stamkroeg: De Vrienden van Vlissingen.

Als lid van Marum Bibio kan je gebruik maken van kortingen en voordelen bij verschillende ondernemers in en rondom Vlissingen en kan je studiepunten verdienen door het mee te doen aan de organisatie in een van onze commissies. Ook kunnen wij je helpen met het vinden van een stageplaats, baantje of een kamer.

Naast al deze voordelen, is er uiteindelijk maar echt één ding belangrijk: Het maken van vrienden, contact met mensen en herinneringen die je voor de rest van je leven zullen bijblijven. Marum Bibio is een Nederlandse studentenvereniging, maar we hebben ook enorm veel internationale leden. Er zijn verder geen ontgroeningen. Om een betere indruk te krijgen van wie wij zijn en wat wij doen, kan je altijd een kijkje nemen op: www.marumbibio.com of op een van onze socials. Stuur ons vooral een berichtje of een mail op marum@hz.nl als je vragen hebt.

Wil je je schooljaar leuk beginnen? We gaan van 3 tot 5 september op Marum Kamp. Je kan je nog inschrijven, dus meld je snel aan via de website.

Aqua ad Vinum

Aqua ad Vinum organiseert het hele jaar door de leukste themafeesten en activiteiten. Van paintballen tot bierproeverijen en van een kamp in de sneeuw tot de wekelijkse borrel in de Sociëteit. Voor ieder wat wils! Sociëteit de Dop van Aqua ad Vinum is gevestigd achterin Tripel waar je 3 keer per week welkom bent voor een drankje en een praatje.
We beginnen het schooljaar goed, met ons welbekende introkamp. Hier doen we de tofste spellen om je medestudenten te leren kennen en gaan we los in de gezelligste kroegen van Vlissingen.

Wil jij het schooljaar met een knaller aftrappen en vrienden maken voor het leven? Schrijf je dan in voor het introkamp!

Houd onzeFacebook, Instagram en website goed in de gaten en koms eens langs om de sfeer te proeven.

F.I.S.A.

F.I.S.A. is de internationale studentenvereniging. Zij organiseren feestjes, filmavonden en andere activiteiten. Daarnaast helpen ze studenten op weg met praktische informatie over studeren aan de HZ.