Ageeth van Maldegem is vrijdag 24 mei geïnaugureerd tot lector New Business Models aan HZ University of Applied Sciences.

De plechtigheid vond plaats tijdens het evenement ‘Entrepreneurs for the Future’ over duurzaam ondernemen. Met haar lectoraat onderzoekt Ageeth hoe je tot nieuwe businessmodellen komt en hoe deze een motor kunnen zijn voor dynamische, brede welvaart.

Naast Ageeth waren er meerdere gastsprekers: Tanja Wieringa vertelde over hoe klanten de weg kunnen wijzen naar duurzame businessmodellen, Nina de Korte deed de principes over steward-ownership uit de doeken en Erik Stam hield een verhaal over welke regionale condities nodig zijn voor ondernemerschap om maatschappelijke missies te realiseren. Kunstenaar en food-ondernemer Rem van den Bosch, Jos Westerbeeke van Camping Olmenveld en Melissa Dunkle van Dow Benelux namen deel aan een panelgesprek over hoe je duurzaam kunt ondernemen in de praktijk.

Ocean Ceramics

Aan het einde van de dag werd de Changemaker Award uitgereikt, een prijs voor een (voormalig) student of medewerker die op uitzonderlijk ondernemende wijze bijdraagt aan de doelstellingen van de HZ. De jury riep Ocean Ceramics van HZ-alumni Sem van der Vinne, Justin Walhout, Roy Duerink en Daan Muller uit tot winnaar van de prijs voor (oud-)studenten en werknemers.

Zij kregen een trofee en een cheque van 750 euro. Er was ook een aanmoedigingsprijs voor Dilek Gül-Dogan die mensen in verschillende omgevingen verbindt, bijvoorbeeld tijdens ontmoetingsavonden en vluchtelingenwerk. Voor de eerste Changemaker Award waren elf initiatieven genomineerd.