Header Water Tech

Projects and publications

View all projects and publications of our research groups here.

Filters

Type

Themes

7 results

Page 1 from 1

Header energietransitie

Z-GRID

Over the past 10 - 20 years, a lot of hard work has gone into technical innovations around energy production, energy conservation and energy storage. However, these innovations are often not applicable in existing infrastructures and systems. There is a need for testing in 'real live circumstances'. Within the Z-GRID project, two campsites are developing and testing flexible techniques and innovations around energy. Think of management systems, low-energy systems and storage systems.

Vrijetijdsaanbod recreatie zomer in Zeeland

Database vrijetijdsaanbod Zeeland

De database vrijetijdsaanbod geeft inzicht in de aard, spreiding en omvang van het Zeeuwse vrijetijdsaanbod. Denk hierbij aan zaken als recreatieve routes, dagattracties, musea, natuurgebieden, stranden, horecaclusters en detailhandelclusters.

Ringrijden

Inwonersonderzoek Zeeland 2022

Jaarlijks vinden miljoenen overnachtingen plaats in Zeeland. De laatste jaren is de publieke opinie niet altijd positief over toerisme. Jaarlijks vinden miljoenen overnachtingen plaats in Zeeland. De laatste jaren is de publieke opinie niet altijd positief over toerisme. Denk aan de discussies die oplaaien zodra er wordt gepraat over de realisatie van een nieuw vakantiepark. Meestal hoor je alleen de meest uitgesproken voor-en tegenstanders, maar is dat ook de mening van de gemiddelde Zeeuw?

Toerisme en strand

GPS-data

In de afgelopen jaren is gebleken dat GPS-data veel inzicht kunnen bieden in bezoekersstromen: bezochte plekken, verplaatsingen en drukte. Na het wegvallen van de Zeeland-App wordt in de komende jaren gewerkt met alternatieve bronnen van GPS-data om soortgelijke analyses te kunnen voortzetten en uitbreiden.

Strandhuisjes 1600x400 header

Onderzoek vaste gasten

Zeeland telt ruim 100.000 vaste gasten die zeer veel vrije tijd doorbrengen in de regio. Vanwege de omvang van deze gastengroep is inzicht in hun gedrag en motieven relevant voor beleidsmakers en ondernemers.

Zonsondergang mensen 1600x400 header

Gast van de toekomst

Het is wenselijk om meer inzicht te krijgen in verwacht bezoekersgedrag. Binnen dit project wordt onderzoek gedaan naar verschuivingen in bezoekersgedrag, onder invloed van allerlei externe factoren.

Bestemming Zeeland 2030

Aanjaagprogramma