Brouw je eigen Zeewierbier!

Je opleiding starten met een bijzonder biertje? Dat doe je bij de opleiding Chemie aan de HZ. Tijdens de cursus Food Chemistry ga je aan de slag met het brouwen van je eigen bier op basis van een lokale parel: zeewier! Onder begeleiding van meesterbrouwer Jens van Stee (Brouwerij Slot Oostende) tover je een niet te evenaren biertje uit de ketel!

Voor een chemicus is het een feest om bier te bestuderen. In bier zitten meer dan 800 componenten. Voeg dat samen met de enorme veelzijdigheid van zeewier en je hebt een project dat bruist als een heerlijk zomerbiertje.

Food Chemistry

Tijdens de cursus Food Chemistry leer je hoe je de inhoudsstoffen van zeewier kunt gebruiken om de smaak van het bier te verrijken. Tijdens het project ontwikkel je je op allerlei vlakken: je maakt plannen, duikt de literatuur in en werkt samen. Na afloop presenteren we het bier tijdens een proeverij!

Zeewier kent vele mogelijkheden

Wist je dat je uit zeewier stoffen kunt halen die de ziekte van Alzheimer remmen? Of dat de eiwitten uit zeewier enorm gezond en inzetbaar zijn voor tal van voedingswaren? En dat we van de overgebleven suikers verpakkingsmateriaal kunnen maken? Bij de HZ - waar we omringd worden door zee en wieren - doen we daarom veel onderzoek naar de duurzame mogelijkheden van zeewier.

Benieuwd naar de opleiding Chemie?

Chemie is experimenteren, onderzoeken en analyseren. En dat gaat verder dan zeewier en bier. Je onderzoekt de samenstelling van stoffen en producten en kunt ze tot op het laatste molecuul analyseren. Van afvalwater tot medicijnen en kunststoffen. Met jouw kennis draag je bij aan oplossingen voor een betere wereld.

Lees dan meer over de opleiding Chemie