Inspiration Fridays

Naast de vaste lessen die je van maandag tot en met donderdag volgt, heeft de opleiding op vrijdag de hele dag gereserveerd voor Inspiration Friday. Inspiration Fridays is bedoeld als creatieve ruimte in de agenda, waarin we ons willen laten inspireren en anderen willen inspireren.

Ben jij gepassioneerd over het afschaffen van kinderarbeid? Of het stoppen van de ontbossing van de regenwouden? Ben je actief op het gebied van sociale ongelijkheid? Voedselonzekerheid? Racisme? Wateronzekerheid? Migratiebeleid? Al dit soort onderwerpen komen aanbod.

GPCM Friday

Een inkijkje bij een Inspiration Friday:

Rondleiding: Zero Waste Walk Middelburg
We gingen op een zero waste wandeling en verkenden 3 inspirerende en duurzame plekken in Middelburg.

  1. Als eerste bezochten we ''WAAR'', een winkel die allerlei duurzame producten verkoopt. Ze hebben een eigen cosmeticamerk waarvan de verpakking zelfs gemaakt is van suikerriet!
  2. Daarna genoten we van heerlijke taarten en warme drankjes bij ''Het Koffiepand'', waar we spraken over de ambitie om zo'n café op te zetten.
  3. Ten slotte, leerde ''Moois en Meer'' ons over de productie van jeans en denim, en hoe belangrijk duurzame mode is. Wist je dat er 10.000 liter nodig is om een spijkerbroek te maken?

City Seeds
Verder planten we bijvoorbeeld bij ''City Seeds'' elke dinsdag en vrijdag allerlei soorten groenten, fruit en bloemen om ze aan mensen in nood te geven en om het bewustzijn over lokaal en gezond voedsel te vergroten.

Nacht van de Vluchteling wandeling
De Nacht van de Vluchteling is een evenement dat wordt georganiseerd om geld in te zamelen voor noodhulp aan vluchtelingen over de hele wereld. De GPCM-studenten hebben 20km gelopen in Rotterdam omdat zij zich als klas verantwoordelijk voelen voor het welzijn van elke kansarme persoon op deze planeet en willen daar graag verandering in brengen. Lees hier meer over dit evenement.

Ontdekken of deze opleiding bij je past?
Wil jij meer informatie? Bekijk onze studiekeuzeactiviteiten op hz.nl/kiezen en meld je aan voor één van de activiteiten.