Nacht van de vluchtelingenwandeling

Een toekomstige veranderaar worden is niet iets dat je kunt leren door alleen maar literatuur te lezen. Bij Global Project and Change Management moedigen we onze studenten aan om de onderwerpen waarover ze gepassioneerd zijn te identificeren, hun gedachten te uiten en hun ideeën om te zetten in actie!

Een van deze acties is de deelname van de GPCM-studenten aan de Nacht van de Vluchteling op 18 juni 2022. De Nacht van de Vluchteling is een evenement dat wordt georganiseerd om geld in te zamelen voor noodhulp aan vluchtelingen over de hele wereld. Deelnemers zamelen geld in om deel te nemen aan de 20 km of 40 km wandeling in een van de zes steden in Nederland. Samen met anderen loop je in solidariteit met hen die hun woonplaats hebben moeten ontvluchten om elders onderdak te vinden.

Nacht van de Vluchteling GPCM

Nacht van de Vluchteling GPCM
In 2021 kregen 5.600 ontheemden mensen in Kabul van het ingezameld geld maandelijkse contante hulp. De donaties werden ook gebruikt voor voedsel en medicijnen, of onderdak. In Burkina Faso, waar het aantal terroristische aanslagen sinds 2021 is toegenomen, werkt Stichting Vluchteling aan het terugdringen van het sterftecijfer door vluchtelingen en de lokale bevolking gratis toegang te geven tot gezondheidszorg en voeding. In de staat Táchira, Venezuela, waar Stichting Vluchteling ook helpt, verbeteren zij de capaciteit van het gezondheidssysteem in plattelandsgebieden die getroffen zijn door de grenscrisis met Colombia en in het Sinjar-gebergte in Irak, waar zij medische hulp verlenen door middel van een mobiele kliniek.

Onze GPCM-studenten hebben toegezegd 20 km te lopen in Rotterdam. Zij voelen zich als klas verantwoordelijk voor het welzijn van elke kansarme persoon op deze planeet en willen daar verandering in brengen.
Benieuwd hoe de studenten de Nacht van de Vluchteling hebben beleefd? Bekijk ze op Instagram @hz_globalprojectandchangemgmt