Ontwikkel een nieuw of beter product voor de camperbussenbouwer

Jij gaat tijdens dit project advies geven aan een organisatie die camperbussen bouwt, waaronder: toiletten, koelkasten en watersystemen nodig zijn. Aan de studenten de taak om een nieuw product te ontwerpen die het assortiment uitbreidt of verbetert.

Onderzoek
Om uiteindelijk advies te kunnen geven zijn er verschillende stappen gewenst om te doorlopen. Ten eerste: het uitvoeren van onderzoek. Tegen welke problemen loopt het bedrijf aan?

Creatieve ideeën
Uit onderzoek is gebleken dat er een oplossing gewenst is voor de problemen die ze ondervinden met het installeren van een douche bij een Mercedes Sprinter. Dit komt omdat tegenwoordig reislustige millennials graag zo lang mogelijk onafhankelijk en off-grid willen zijn. Een douche neemt vaak veel plek in en verbruikt veel water.

Ontwerpen
Door middel van onder andere moodboards werden verschillende creatieve ideeën opgedaan. Dit is vervolgens samengebracht in een zogenoemd morfologisch overzicht. Dan krijg je duidelijk welke functies er zijn en welke realistische oplossingen erbij horen.

Na weging kwamen de studenten uit op 2 concepten. Van deze concepten werden modellen gemaakt. Wat vervolgens resulteerde in een conclusie. 1 model werd geadviseerd aan de camperbussenbouwer.

Ontdekken of dit bij je past?
Wil jij meer informatie over deze opdracht bij de opleiding Engineering? Bekijk onze studiekeuzeactiviteiten op hz.nl/kiezen en meld je aan voor 1 van de activiteiten.