Leiderschap

Leiderschap is een reis van zelfontdekking en persoonlijk meesterschap.

De eerste stap van deze reis is het verkrijgen van zelfbewustzijn en het begrijpen van je eigen waarden en intrinsieke motivaties en zo je doel te identificeren als kompas om door het leven te navigeren. Het gaat om persoonlijke groei: jezelf ontwikkelen door echt eigenaarschap te nemen voor je eigen persoonlijke effectiviteit. Persoonlijk leiderschap wordt gekenmerkt door een voortdurende drang om te groeien en de impact van je eigen acties te begrijpen, terwijl je open en authentiek wordt of blijft.

Dit vereist niet alleen het vermogen om je kwetsbaar op te stellen en je onvolkomenheden te omarmen, maar ook veerkracht en het vermogen om met tegenslagen en mislukkingen om te gaan als onderdeel van je persoonlijke groei.

Als eenmaal duidelijk is wat je echt graag doet, gaat het erom dat het zinvol is en in dienst staat van anderen. Om anderen te leiden, moet je compassie kunnen ontwikkelen en aansluiten bij de waarden en behoeften die zij hebben en op basis daarvan een toekomst voor ogen hebben die meerdere waarden creƫert. Met behulp van goede communicatievaardigheden verwoorden leiders hun visie en scheppen zij vertrouwen.

Er zijn verschillende soorten leiderschap en elk daarvan kan verschillende situaties of verandering van situaties dienen. Daarom vereist leidinggeven in de wereld van vandaag het vermogen om te reageren op opkomende veranderingen en onzekerheid door wendbaar en adaptief te blijven.

Wat Global Project and Change Management biedt binnen de leerlijn Leiderschap:

  • Zelfbewustzijn
  • Teamdynamiek
  • Presenteren
  • Cultureel bewustzijn
  • Onderhandelen en overtuigen
  • Team faciliteren
  • Netwerk leiderschap
  • Co-creatie

Wat studenten zeggen:

"Voor onze Self-Awareness lessen begonnen we onze lessen met verschillende soorten meditatie - meteen vanaf het begin! Ik vond het erg interactief dat we elke les een podium kregen om onze gedachten en meningen over verschillende onderwerpen te uiten - van body positivity tot raciale onrechtvaardigheid" (Zitem, 1e jaar).

"Het eindproduct voor presentatievaardigheden was 'de perfecte demonstrant', ik vond het geweldig om creatief te zijn en uit onze comfortzones te stappen, en ik vond die les in het algemeen gewoon geweldig" (Nina, 2e jaar)


Studenten en medewerkers waren uitgenodigd om student Ema Kovalova een toespraak te horen houden over 'Freedom from Want' tijdens een Four Freedom Award evenement met Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix.

Ontdekken of dit bij je past?
Wil jij meer informatie over de opleiding Global Project and Change Management? Bekijk onze studiekeuzeactiviteiten op hz.nl/kiezen en meld je aan voor 1 van de activiteiten.