Internationale Student Company

In het 2e semester van het 2e jaar start je als IB-student een Student Company. Binnen het onderdeel “Research & Innovation” verken je samen met je team de markt en pitchen je jullie idee tijdens een ''Dragon’s Den competitie''. De Student Company met de hoogste toegevoegde waarde wordt gelanceerd. Daarna moet jouw Student Company kapitaal aantrekken om het bedrijf te financieren. Je richt je op marketing en sales om het merk in de markt te positioneren. Na 6 maanden eindigt het avontuur.

Ondernemersvaardigheden ontwikkelen
Het proces van een Student Company stimuleert je ondernemersmentaliteit en je krijgt een inkijkje in hoe bedrijven werken. Dankzij de diversiteit binnen de Student Company groepen werk je intercultureel. Een andere vaardigheid die je opdoet is het pitchen voor klanten, om klanten en investeerders aan te trekken en verkopen en investeringen te genereren. Student Company bied je een goed begrip van bedrijfsmodellen en inkomstenstromen, wat zeer nuttig is binnen zakelijke instellingen.

Bekijk de video om producten van Student Company's van de afgelopen jaren te zien.

Ontdekken of dit bij je past?
Ben je enthousiast geworden van dit verhaal? Bekijk onze studiekeuzeactiviteiten op hz.nl/kiezen en kom erachter wat de opleiding nog meer te bieden heeft.