Internationale Student Company

In het 2e semester van het 2e jaar start je als IB-student een Student Company. Binnen het onderdeel “Research & Innovation” verken je samen met je team de markt en pitchen je jullie idee tijdens een ''Dragon’s Den competitie''. De Student Company met de hoogste toegevoegde waarde wordt gelanceerd. Daarna moet jouw Student Company kapitaal aantrekken om het bedrijf te financieren. Je richt je op marketing en sales om het merk in de markt te positioneren. Na 6 maanden eindigt het avontuur.

Ondernemersvaardigen ontwikkelen
Het proces van een Student Company stimuleert je ondernemersmentaliteit en je krijgt een inkijkje in hoe bedrijven werken. Dankzij de diversiteit binnen de Student Company groepen werk je intercultureel. Een andere vaardigheid die je opdoet is het pitchen voor klanten, om klanten en investeerders aan te trekken en verkopen en investeringen te genereren. Student Company bied je een goed begrip van bedrijfsmodellen en inkomstenstromen, wat zeer nuttig is binnen zakelijke instellingen.

Bekijk de video om producten van Student Company's van de afgelopen jaren te zien.

Voorbeelden van vorige jaren

 1. ComeTogether
  De missie van ComeTogether is om mensen bij elkaar te brengen en gevoelens van isolement te verminderen. Ze bieden gepersonaliseerde spellen en puzzels.
 2. Food Fiesta
  De missie van Food Fiesta is om studenten te helpen een gezondere levensstijl te ontwikkelen. Ze bieden een online gids voor gezonde voedingskeuzes, studentvriendelijke recepten en informatie over lokale voedselmarkten, evenals een kookboek.
 3. Nothing in my Glass
  NothingInMyGlass zorgt ervoor dat klanten een veilig en plezierig avondje uit kunnen hebben. Het bedrijf maakt mensen bewust van de mogelijkheden rondom drankmisbruik. Ze verkopen discrete kartonnen teststrips waarmee gebruikers gemakkelijk kunnen zien of hun er iets in je drankje in gedaan.
 4. Simpler
  Simpler doel is om toekomstige en huidige internationale studenten te helpen hun studie in Nederland te financieren. Zij geven informatie en advies over wonen en studeren in Nederland.
 5. SurpriseXpress
  SurpriseXpress
  biedt een geschenkdoos vol traditionele snacks en zoetigheden uit diverse landen.
 6. The Care Package
  The Care Package
  is bedoeld om werkgevers te helpen contact te maken met hun werknemers door hen zich gewaardeerd te laten voelen. Ze bieden een verzameling artikelen die het leven van de thuiswerkende werknemers gegarandeerd gemakkelijker maken.
 7. The Naturel Insomnia Helper
  The Natural Insomnia Helper
  is op een missie om mensen te helpen een betere nachtrust te krijgen. Ze bieden informatie en ondersteuning aan slapeloosheid en bieden een scala aan snacks en theesoorten die het slaappatroon verbeteren.
 8. REVIVAL
  REVIVAL
  stelt zich een wereld voor waarin duurzame mode de norm is. Het team upcyclet tweedehands kleding en biedt op maat gemaakte stukken voor zowel mannen als vrouwen.
  De ervaring van REVIVAL:

  "Student Company gooide ons in het diepe van het ondernemerschap en leerde ons waardevolle lessen over het runnen van een bedrijf. Meer dan we ooit hadden kunnen leren vanuit een boek" - Rada Lazarova, The Green Angle (Student Company)

Ontdekken of dit bij je past?
Ben je enthousiast geworden van dit verhaal? Bekijk onze studiekeuzeactiviteiten op hz.nl/kiezen en kom erachter wat de opleiding nog meer te bieden heeft.