Finance & Control excursieweek in Den Haag

In het tweede jaar ga je met medestudenten van de opleiding Finance & Control op excursieweek naar Den Haag. Een week met interessante excursies, workshops en volop tijd om er zelf op uit te gaan. Zo bezochten de huidige studenten onder andere de Tweede Kamer en de Nederlandse Financieringsmaatschappij voor Ontwikkelingslanden (FMO) en volgden zij workshops bij accountantsorganisaties SRA en Deloitte.

De Tweede Kamer
Studenten bezochten onder andere de Tweede Kamer. Ze werden ontvangen door CDA-kamerlid Joba van den Berg. Bij binnenkomst hielden studenten de deur open voor Pieter Omtzigt en vanaf de publieke tribune zagen zij minister president Mark Rutte en minister van Financiën Sigrid Kaag (kabinet-Rutte IV) in levende lijve. Tot slot zagen zij GroenLinks-leider Jesse Klaver in actie tijdens een fotoshoot.

Duurzame ontwikkelingen
Niet alleen is Den Haag het hart van de Nederlandse politiek, ook is hier veel oog voor duurzame ontwikkelingen. Zo brachten de studenten een bezoek aan de FMO. Het FMO helpt organisaties bij het waarmaken van de Sustainable Development Goals (SDG’s), door kapitaal te verlenen. Zij investeert in 85 landen in projecten die maatschappelijke impact maken.

Toekomst als Financial Professional
Ook tijdens deze week werden studenten klaargestoomd voor hun toekomstige carrière als Financial Professional.

  • Tijdens een workshop van accountantsorganisatie SRA oefenden studenten met het zakelijk communiceren met een klant: jezelf voorstellen, een open lichaamshouding en de juiste vragen stellen.
  • Vervolgens bezochten zij Deloitte en hoorden zij wat het bedrijf te bieden heeft, uitkijkende over de skyline van Den Haag.
  • 's Avonds organiseerden oud-studenten een moment met zittende studenten om te vertellen wat het werkende leven hun tot op heden heeft gebracht. Ontzettend gezellig en er zijn volop contacten voor stages en banen gelegd.

Veel gezelligheid!
Tijdens deze week hadden studenten volop tijd om de stad te verkennen. Lekker samen pizza eten, shoppen en het nachtleven van Den Haag horen er natuurlijk allemaal bij.

Ontdekken of dit bij je past?
Wil jij meer informatie over deze excursieweek in Den Haag of over de opleiding Finance & Control? Bekijk onze studiekeuzeactiviteiten op hz.nl/kiezen en meld je aan voor 1 van de activiteiten.