Klaas Kan Alles

In de aflevering van 'Klaas Kan Alles' kreeg Klaas de opdracht om een schip van 80 meter de haven in te varen. Voordat hij een poging waagde leerde hij eerst meer over het besturen van een boot en oefende hij in de levensechte simulator van de opleiding Maritiem Officier.

Stap 1: de basis
Allereerst ging hij op bezoek bij kapitein Jos Hubens van het binnenvaartmuseum. Hier leerde Klaas de basics van het varen in een kleinere boot van 17 meter. Zo krijgt hij het besturen van een boot een beetje onder de knie.

Stap 2: oefenen bij Maritiem Officier
Daarna kwam Klaas op bezoek bij de HZ in Vlissingen. Hier mocht hij in de levensechte simulator van de opleiding Maritiem Officier oefenen met het besturen van zo'n grote boot. Hier werd hij begeleid door Martijn Brederveld, docent Zeemanschap bij de opleiding Maritiem Officier. Ook werkte hij samen met een aantal studenten van de opleiding.

Stap 3: De uitvoering
Als laatste klom hij achter het roer van het 80 meter lange schip. Dit schip moet hij zonder brokken de haven van Vlissingen in varen. Gaat het hem lukken met behulp van de vorige stappen? Kijk de video hieronder!