Maak ‘Impact’ voor startende ondernemers in Zeeland

Het vierde jaar start met een semester waarin je gaat werken aan projecten gericht op innovatie. Bij het project ‘Impact’ onderzoeken HZ-studenten hoe ondernemers maximale impact kunnen maken met hun nieuw te lanceren producten en diensten.

Studenten hebben bijvoorbeeld een advies opgesteld voor de onderneming E-Fly. Deze ondernemer wilde elektrische steps op Walcheren (regio in Zeeland) gaan inzetten, om zo het autogebruik in de provincie Zeeland terug te brengen.

Studenten onderzochten wat de invloed kan zijn van het gebruik van E-steps bij studenten, toeristen en bedrijven. Bij bedrijven bijvoorbeeld om hun wagenpark te wellicht te reduceren.

Wat lever je op?
HZ-studenten hebben voor E-fly meerdere scenario’s uitgewerkt die waarde kunnen toevoegen in de toekomst. Studenten hebben een advies opgesteld met aanbevelingen in de vorm van een stappenplan. Zo kan E-Fly de bedrijfsvoering stap voor stap ontwikkelen.

Een HZ-student vertelt over zijn ervaring:
“Er is veel ruimte voor studenten om zelf met ideeën te komen om de cases aan te pakken. Er wordt gestimuleerd om creatief te zijn en ondernemend gedrag te vertonen. Daarnaast sluiten de cases erg goed aan wat we de afgelopen jaren op de HZ hebben geleerd. Studenten kunnen eraan wennen hoe het bedrijfsleven werkt en hadden veel eigen verantwoordelijkheid. Er is heel veel interactie met de verschillende opdrachtgevers, waardoor de kwaliteit van datgene wat werd opgeleverd hoger werd. ’’

  Pexels pixabay 355948

  Binnen dit project leer je meerdere vaardigheden die nuttig zijn tijdens en na je studie, denk hierbij aan:

  • commerciële calculaties
  • praktijkgericht onderzoek: bronnenonderzoek en interviewtechnieken
  • projectmanagement methoden
  • model thinking: waardemodel, business model, balanced scorecards, strategy maps, meervoudige waardecreatie, scenario planning
  • co-creatie technieken
  • rapportage- en presentatietechnieken

   Ervaring vanuit de opdrachtgever
   Ufuk, eigenaar van E-Fly is erg tevreden met de samenwerking met HZ-studenten. Zijn ervaring:
   ''Ik heb eerst een businessplan voor mijn bedrijf laten schrijven door een adviesbureau waarvoor ik € 1.800,- heb betaald. De studenten die voor mijn bedrijf nu, gratis, aan de slag zijn gegaan, hebben me veel meer inzichten gegeven dan het adviesbureau. Nu kan ik echt mijn product en diensten in de markt zetten. Bedankt dat ik de kans heb gekregen om met deze studenten samen te werken. Ze hebben een zeer goed impactplan opgeleverd en gepresenteerd”.

   Ontdekken of dit bij je past?
   Wil jij meer informatie over dit project of over de opleiding Commerciële Economie. Bekijk onze studiekeuzeactiviteiten op hz.nl/kiezen en meld je aan voor 1 van de activiteiten.