Verpleegkunde & Verloskunde: Thalia koos bewust voor twee bachelors in vijf jaar

Waarom heb je voor deze opleiding gekozen?

"Ik heb voor deze opleiding gekozen, omdat ik sinds klein al ben opgevoed met hulpverleners. Mijn oma is bijvoorbeeld diabetes patiënt. Ik heb veel met hulpverleners meegemaakt en ik weet dat hulpverlener erg belangrijk in iemands leven is. Dus ik vind het zo leuk om andere mensen ook te helpen."

Tekst loopt door onder de afbeelding.

Verpleegkunde Verloskunde Thalia 670x450

"Maar ik twijfelde eerst of ik wil verpleegkundige leren of verloskundige. Daarom heb ik de gecombineerde opleiding Verpleegkunde & Verloskunde gekozen. Ik kan dan verpleegkundige doen en ook verloskundige en dan kan ik straks ook kiezen welke richting ik wil nemen."

Wat haal je naast kennis nog meer je studie?

"Ik voel dat ik persoonlijk heel erg ben gegroeid. Omdat we hier veel leren met andere mensen werken en we moeten ook veel aan onze communicatieve vaardigheden werken en eerst was ik niet zo goed met communicatieve vaardigheden, maar ik voel dat ik echt in die richting veel hebt gegroeid. Het is heel belangrijk in ons beroep om met onze zorgvrager te communiceren. Zo kun je beter zorg verlenen en ook begrijpen met de mensen zijn behoeftes zijn. Ik ben ook meer zeker van mezelf. En door zekerder van mezelf te zijn, kan ik ook beter andere mensen helpen."

Hoe ziet jouw toekomst eruit?

"Ik weet niet precies wat de toekomst mij zal brengen, maar ik hoop wel dat ik terug naar mijn geboorteland kan gaan. Dat is dus Aruba. En ik wil daar graag in het ziekenhuis werken als verloskundige. Ik zou ook graag hier in Nederland zelf willen werken, de eerste jaren om meer ervaring te krijgen om terug naar Aruba te nemen, omdat Aruba toch wel een klein eiland is."

Waarom heb je gekozen om te studeren aan de HZ?

"Ik kom van Aruba en daar zijn stranden en hier op Zeeland voel ik me beter omdat ik ook de stranden kan kijken en ik kan me hier ook thuis voelen en ik vind de mensen hier ook heel vriendelijk. En op Aruba heb ik mijn havo opleiding gedaan en op Aruba is er geen hbo niveau opleidingen. Dus daarom heb ik het liefst hier gekomen. Omdat we op Aruba al de Nederlandse nationaliteit hebben, is het makkelijk ook om hier te komen en verder te studeren."

Lees meer over de opleiding Verpleegkunde & Verloskunde aan de HZ