Tourism Management: Luc over de opleiding

Waarom ben je Toursism Management gaan studeren op de HZ?
Wat mij erg aanspreekt aan Toursim Management op de HZ is hoe internationaal georiënteerd de opleiding is. Je zit samen met internationale studenten in de klas waardoor je kennis maakt met veel verschillende nationaliteiten. Dit was ook zeker een reden om voor Tourism Management op de HZ te kiezen.

Hoe bevalt de opleiding Tourism Management je tot nu toe?
Goed! De verhouding tussen theorie en praktijk vind ik erg prettig. Je krijgt eerst theorie en past dit daarna meteen toe in de praktijk. Ook wordt er veel samengewerkt met het werkveld, wat je een goed beeld geeft van het werk dat je na de opleiding kan gaan doen. 

Artikel gaat verder onder de foto

Tm Luc 670X450

Heb je een voorbeeld van een opdracht die je tijdens de opleiding hebt uitgevoerd?
Tijdens het eerste jaar mochten we voor het vak Value Creation een eigen evenement of bedrijf opzetten. Samen met Pier 7 heb ik een foodtruck opgezet om te zien wat dit kan doen voor de beleving van de strandgasten aan de Boulevard in Vlissingen. Erg leuk!

Wat is het grootste misverstand over de opleiding Tourism Management?
Vaak als ik vertel welke opleiding ik volg krijg ik de reactie: “Dat is toch gewoon toerisme?”. Maar de opleiding toerisme is natuurlijk niet hetzelfde als Tourism Management. Je leert echt toerisme op management niveau en gaat onder andere aan de slag met het ontwikkelen en verbeteren van gastbelevingen.

Waarom heb jij voor de HZ gekozen?

In eerste instantie ben ik op de HZ gaan kijken, omdat ik niet al op mijn zestiende op kamers wilde gaan. Tijdens de Open Dag voelde de sfeer op de HZ ook meteen goed en tijdens de meeloopdagen bleef dit gevoel. De hogeschool is heel persoonlijk. Als je anoniem wilt blijven, moet je dus niet voor de HZ kiezen. Ik vind het prettig als docenten weten wie je bent, je makkelijk naar ze toe kan stappen of gewoon even een praatje maakt als je elkaar tegenkomt op de gang. 

Wat zijn jouw plannen na de opleiding Toursim Management?
Na de opleiding wil ik een master in Tourism Destination Management gaan volgen, zo kan ik mijzelf verder verdiepen. Bij deze master ligt de focus op bestemmingen in plaats van toerisme in het algemeen. Uiteindelijk wil ik als manager bij een hotel of vakantiepark gaan werken óf bij een touroperator reizen gaan ontwikkelen.   

Heb je nog tips voor studiekiezers?
Ga op je gevoel af en stel vragen aan huidige studenten. Zelf kreeg ik tijdens het bezoeken van de Open Dag en meeloopdagen op de HZ meteen en goed gevoel. En wees niet bang dat je Engels niet goed genoeg is. Je leert het echt vanzelf en krijgt hulp mocht je dit nodig hebben!

Meer informatie over de opleiding Tourism Management op de HZ