"Voordat ik begon aan een opleiding op het mbo, wist ik al dat ik daarna de opleiding Sportkunde zou kiezen op de HZ. Sport is door de jaren heen namelijk echt een onderdeel geworden van mijn leven. Door zelf veel te sporten en andere mensen hiermee te helpen, kwam ik erachter dat het niet alleen gezond is, maar dat het ook echt een positieve impact heeft op de ontwikkeling van een mens. Door sport groeit je zelfbeeld, verbind je met anderen, heb je meer mentale ontspanning, krijg je meer energie en slaap je beter.

Later wil ik graag mensen helpen om op een positieve manier te veranderen door middel van sport. Ik zie sport als iets waar mensen in Nederland en de hele wereld in de toekomst niet meer zonder kunnen leven.

Combinatie opleiding Sportkunde en topsportcarrière
Omdat ik naast mijn opleiding ook een professionele zaalvoetbalcarrière had, ging mijn studie niet altijd zoals ik wilde. Ik kreeg vanuit school een aangepast studieprogramma, zodat ik het zo goed mogelijk kon combineren met mijn carrière. Ondanks dat bleef het moeilijk. Ik heb tijdens mijn studie veel tegenslagen gekend en ook vaak gedacht aan stoppen. Maar als topsporter heb ik veel doorzettingsvermogen en lukte het me om goed om te gaan met teleurstellingen. Zo heb ik uiteindelijk in 2017 mijn diploma gehaald."

Lees meer over de opleiding Sportkunde aan de HZ