Sportkunde: Topsport combineren met een opleiding

"Nog voor ik was begonnen aan een opleiding op het mbo wist ik al dat ik de opleiding Sportkunde zou kiezen op de HZ University of Applied Sciences. Niet zo gek ook omdat sport echt een onderdeel is geworden van mijn leven door de jaren heen. Hoe meer ik zelf sportte of mensen aan het sporten kreeg, hoe meer ik erachter dat het niet alleen gezond was maar dat het ook een positieve impact heeft op de ontwikkeling van een mens. Door sport groeit je zelfbeeld, verbind je met anderen,  heb je meer mentale ontspanning,  krijg je meer energie en slaap je bijvoorbeeld beter. 

Later wil ik heel graag mensen helpen die door middel van sport op een positieve manier veranderen waar ik ook echt in geloof. Ik zie sport als de toekomst waar straks alle mensen in Nederland of misschien wel de hele wereld niet zonder meer mee kunnen leven. 

Combinatie opleiding Sportkunde en topsportcarrière 
Omdat ik naast mijn opleiding ook een professionele zaalvoetbalcarrière had ging het niet altijd zoals ik wou. Ik kreeg vanuit school een aangepast studieprogramma zodat ik het zo goed mogelijk kon combineren. Ondanks dat heb ik tijdens mijn studie veel tegenslagen gekend en heb ik vaak gedacht aan stoppen. Als dagelijkse topsporter had ik veel doorzettingsvermogen en kon ik goed omgaan met teleurstellingen waardoor ik in 2017 mijn diploma heb gehaald."

Lees meer over de opleiding Sportkunde aan de HZ

Gerelateerd

Nina

Derdejaarsstudent Verpleegkunde deeltijd

“Toen ik erachter kwam dat je deze studie kunt combineren met een 32-urige werkweek was ik overtuigd.”

Lees het hele verhaal van Nina

Anke

Alumnus Pedagogiek

“Tijdens mijn stage heb ik gewerkt met kinderen met een lichtelijk verstandelijke beperking en psychiatrische problematiek.”

Lees het hele verhaal van Anke

Han

Tweedejaarsstudent Communicatie

“Je kunt hier echt je creativiteit loslaten op allerlei opdrachten uit het bedrijfsleven.”

Lees het hele verhaal van Han
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×