Meewerken aan gigantische bouwprojecten

“In het derde jaar van mijn studie Bouwkunde heb ik stage gelopen bij een architectenbureau in Dubai. Eerst heb ik daar werk voorbereid, waarna ik twee bouwplaatsen heb gerund. Ik werkte daar zes dagen per week, 9 uur per dag. Een hoge werkdruk, maar ik kreeg er wel een mooie ervaring voor terug. Omdat ik de bouwplaatsen runde, kon ik me niet meer richten op mijn stageopdracht. Daarom heb ik nog een stage bij Scheldebouw gedaan.

Bij Scheldebouw in Middelburg heb ik stagegelopen op de kwaliteitsafdeling, ik was verantwoordelijk voor het invoeren van procesverbeteringen van dingen die kapot waren op de bouwplaats en in de fabriek. Scheldebouw maakt panelen voor hoogbouw, utiliteitsbouw en grote bouwprojecten. Na mijn stage heb ik vakantiewerk en een afstudeeronderzoek voor het bedrijf gedaan en mocht ik hierna blijven in de functie van Design Engineer.

Bij Scheldebouw werk ik aan het project 425 Park Avenue in New York, een wolkenkrabber van 300 meter hoog bij Central Park. Het oorspronkelijke gebouw op deze locatie is afgebroken en wordt nu opnieuw opgebouwd. Op een later moment komt ons werk daar bij kijken. Een project als dit kan veel jaren beslaan. We zijn er al twee jaar mee bezig, maar het kan nog zeker drie jaar duren. Ik ben verantwoordelijk voor het ontwerpen van complexe hoeken, bijvoorbeeld voor aansluiting op terrassen, daken, vloeren of de gevel.

Bij de HZ word je breed opgeleid, je kunt alle richtingen op: werkvoorbereider, constructie of tekenaar. Als je jezelf goed profileert krijg je veel werkaanbiedingen, waardoor je selectief kan zijn en kunt kiezen voor het geen dat je leuk vindt. Door je stages en minor goed uit te kiezen kun je je verdiepen in onderwerpen en kun je jezelf specialiseren. Uiteindelijk leer je het meest als je echt aan de slag bent. Nu start ik met een nieuwe uitdaging bij aannemer Cordeel in Zwijndrecht, waar ik ga werken aan kwaliteitsmanagement. Een stap vooruit in mijn carrière en een vakgebied wat goed aansluit op mijn minorstage.”

Lees meer over de opleiding Bouwkunde aan de HZ