“Voordat ik voor de HZ kwam werken, werkte ik als General Ledger (GL) Accountant. Daar haalde ik geen voldoening meer uit. Ik wilde werken met mensen. Ook groeide ik niet meer. Ik ben heel ambitieus en ik wil altijd ontwikkeling zien. Ik heb de HZ zelf benaderd. Ik had een goede timing, echt puur toeval. Ze zochten een collega voor het International Office. Ik heb hier zelf International Business gestudeerd, dus ze kenden mij al. 

Werving van internationale studenten
Voor het International Office houd ik me bezig met alles wat er komt kijken bij het vergroten van het aantal aanmeldingen van internationale studenten: wervingsactiviteiten en het opvolgen van alle internationale aanmelders. Wanneer internationale studenten een open dag willen bezoeken, organiseren we hun vervoer, onderkomen en de opvolging van hun bezoek. Ook reis ik naar scholen en beurzen in het buitenland. We organiseren webinars voor verschillende landen en sturen student ambassadors aan die marketing- en salestaken voor ons doen. Bij werving ben ik het meeste in mijn element.

Studenten geven mij energie
Wanneer ik samenwerk met studenten, is elke dag een leermoment voor mij. Ze zijn jong, hebben veel energie én verfrissende meningen over van alles, dat geeft mij ook veel energie. En door met studenten te werken, denk je niet snel dat je bent uitgeleerd. Je leert steeds weer iets nieuws en blijft bij over ontwikkelingen op veel verschillende gebieden. Niemand is ooit uitgeleerd. 

Voldoening uit mijn werk
De meeste voldoening haal ik eruit wanneer ik aan een student duidelijk kan maken wat een opleiding voor hem of haar kan betekenen. Ik kom oorspronkelijk uit Burundi en als ik niet zelf de tijd had genomen om een opleiding te volgen in Nederland, denk ik niet dat ik het zo ver had geschopt. Wanneer studenten mij tijdens de introductiedagen vertellen dat ze dankzij mij naar de HZ zijn gekomen, geeft mij dat meer voldoening dan geld ooit zou kunnen doen.”