Stages

”Ik heb altijd al wat gehad met kinderen. Nadat ik de mbo-opleiding Sociaal Pedagogisch Werker afrondde, heb ik gekozen voor de opleiding Pedagogiek.

Verdieping 
De vierjarige opleiding begint erg breed, waarna je je steeds meer gaat verdiepen in de verschillende doelgroepen. Ik krijg van alle werkvelden wat mee. Naarmate de opleiding vordert duik je steeds meer in de problematieken die voorbij gaan komen. Door middel van mijn stage heb ik me verdiept in kinder- en jeugdpsychiatrie, dat deed ik bij Amares in Kloetinge, een onderdeel van Emergis. Tijdens mijn stage heb ik gewerkt met kinderen met een lichtelijk verstandelijke beperking en psychiatrische problematiek. Op dat moment heb ik bij Emergis onderzoek uitgevoerd over hoe medewerkers van Amares meer kunnen aansluiten bij de kinderen, bijvoorbeeld door middel van het gebruiken van e-health programma’s. In deze periode heb ik gemerkt dat ik het fijn vind om praktisch bezig te zijn, werken met mensen.

Werken aan je eigen kennis
Ik doe nu een afstudeeronderzoek bij Auris. Auris is een organisatie voor kinderen en volwassen die moeite hebben met horen, spreken of taal. Ik werk in een behandelgroep met peuters en kleuters met een taal- en/of spraakprobleem of een taalontwikkelingsstoornis. Omdat dit thema in de opleiding wat minder aan bod komt, vind ik het leuk om mij hier verder in te verdiepen. Ik volg daarom in mijn vrije tijd nog een gebarencursus en ik doe mee aan programma’s zoals het ervaren van een taalontwikkeling stoornis. Zo probeer ik mijzelf zo goed mogelijk klaar te stomen voor het uiteindelijke vakgebied waarin ik wil gaan werken. De HZ moedigt dit soort eigen initiatieven aan, je moet je kunnen onderscheiden in het werkveld, hierdoor probeer ik mijn kansen op de arbeidsmarkt te vergroten.”

Lees meer over de opleiding Pedagogiek aan de HZ.