Werken aan projecten van externe opdrachtgevers

“In het eerste jaar van de opleiding Bouwkunde ga je veel aan de slag met tekenprogramma’s zoals ARCHICAD, zodat je jouw ontwerpen in 3D-modellen kunt laten zien. Zo kan je bijvoorbeeld door een virtueel huis lopen dat je zelf hebt getekend. Deze vaardigheden kun je inzetten bij de projecten en opdrachten die je voor de opleiding doet.

Als opdracht voor de opleiding heb ik een aanbouw ontworpen voor mijn eigen woning. Ik heb het ontwerp uitgewerkt en de werkvoorbereiding gedaan. De werkvoorbereiding bestaat uit het opstellen van een veiligheid- en gezondheidsplan, nadenken over welke materialen je nodig hebt, hoe veel mensen er nodig zijn en andere aandachtspunten. Derdejaarsstudenten hebben de uitwerkingen bekeken en feedback gegeven. Mijn ontwerp was geschikt voor de bouw, dat was heel erg tof. Mijn ouders vonden het ook ontzettend leuk. Ze gaan de aanbouw in overweging nemen.

Naast de opdrachten vanuit school, krijgen we ook projecten van externe opdrachtgevers, zoals het ontwerpen van een havenkantoor voor Westland in Zierikzee. Bij deze opdracht werden we gekoppeld aan een lokale architect. Met zijn ideeën hebben we een nieuw havenkantoor ontworpen. Vervolgens hebben we dit gepresenteerd en er is gekeken of het binnen hun bestemmingsplan past. Door te werken met externe opdrachtgevers krijg je een goed beeld van hoe het in de praktijk werkt.

Door middel van mijn minor, stage en afstudeerstage probeer ik richting te geven aan mijn studie. Zo lijkt projectontwikkeling mij een ontzettend leuk beroep. De kans dat je een baan krijgt na de opleiding bouwkunde is erg groot omdat de opleiding heel breed is, je kunt alle kanten op.”

Gerelateerd

Jos van Alten

Tweedejaarsstudent Finance & Control

“Wij willen dit bedrijf aan het einde van het schooljaar doorzetten. We hebben een product gemaakt waar ik zelf achter sta, dat motiveert extra.”

Lees het hele verhaal van Jos

Maaike Brouwer

Derdejaarsstudent HBO-ICT

“Ik heb in een half jaar tijd meegeholpen aan het bouwen van een virtual reality app voor het onderwijs.”

Lees het verhaal van Maaike

Marije Albach

Derdejaarsstudent Leraar Basisonderwijs

“In het onderwijs wil je altijd het beste voor de kinderen, ze verdienen niet minder.”

Lees het hele verhaal van Marije
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×